ΔΙΕΘΝΕΣ
16/11/2015 05:03 EET | Updated 18/11/2015 16:46 EET

Μανουέλ Βαλς: Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν - Ετοιμάζονται κι άλλες επιθέσεις εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι "τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες".

Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες και ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε αυτά τα χτυπήματα, είπε το πρωί της Δευτέρας ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν σε επιφυλακή, τόνισε ο Βαλς και εξήγησε ότι το γεγονός αυτό, επέτρεψε στη Γαλλία να αποτρέψει πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι επίκεινται και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης.

"Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε", δήλωσε ο γάλλος πρωθιυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές "συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία" .

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται "όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών", προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι .

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.

"Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα...και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το RTL)