ΔΙΕΘΝΕΣ
10/11/2015 08:00 EET | Updated 10/11/2015 15:07 EET

Ο αγώνας ζωής στα νερά του Αιγαίου: Αδελφές κολυμβήτριες από την Συρία κολύμπησαν τρεις ώρες για να φτάσουν στη Λέσβο

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken Monday, Nov. 9, 2015, Ysra Mardini, left, and her sister Sarah, right, from Syria pose for a photo during a training session in Berlin, Germany. Two months ago the sisters, who were once among Syria's brightest swimming stars, were swimming for their lives, after jumping off an inflatable boat that began taking on water carrying refugees to Greece. (AP Photo/Michael Sohn)

Έχουν περάσει δύο μήνες αφ' ότου Sarah και η αδερφή της Ysra Mardini έπεσαν στη θάλασσα γιατί η βάρκα τους έμπαζε νερά και ήταν από τις λίγες που ήξεραν κολύμπι.

Η ιστορία τους είναι μια από τις χιλιάδες προσωπικές ιστορίες των προσφύγων που περνούν όλο αυτό το διάστημα από την Ελλάδα διεκδικώντας το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Τα δυο νεαρά κορίτσια που είναι και πρωταθλήτριες της κολύμβησης έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα με μια βάρκα με σκοπό να φτάσουν στη Γερμανία.

Οι δύο αδερφές έφυγαν από τη Δαμασκό τον περασμένο Αυγούστου, ταξίδεψαν στο Λίβανο και στην συνέχεια στην Τουρκία. Εκεί πλήρωσαν δουλέμπορους για να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα, ενώ χρειάστηκε να κάνουν δύο φορές την απόπειρα να διασχίσουν το Αιγαίο, καθώς την πρώτη φορά Τουρκοι λιμενοφύλακες οδήγησαν το σκάφος πίσω στην Τουρκία.

Τελικά μαζί με δεκάδεςάλλους συμπατριώτεςτους, το σούρουπο, επιβιβάστηκαν σε μια πλαστική λέμβο, που μισή ώρα μετά τον απόπλου από τις τουρκικές ακτές άρχισε να μπάζει νερά.

Για τρεις ώρες πάλευαν στη θάλασσα και κολυμπώντας έφτασαν στις ακτές τις Λέσβου. Εκεί αλληλέγγυοι τους έδωσαν ρούχα και ξεκίνησε πλέον ταξίδι τους για την Γερμανία.

Φτάνοντας στο Βερολίνο, μια εθελοντική οργάνωση που βοηθά τους πρόσφυγες τις έστειλε στον γειτονικό στον καταυλισμό κολυμβητικό σύλλογο, όπου τις υποδέχθηκαν με χαρά.

Σήμερα οι δύο αδερφές μακριά από τον εμφύλιο της Συρίας προπονούνται καθημερινά και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους: "Μπορεί όταν μάθω γερμανικά να πάω σχολείο γιατί θέλω να γίνω πιλότος»Ysra. Η Sarah από την πλευρά της, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια στο Βερολίνο. "Έχω την αίσθηση πως έχω φέρει μια ισορροπία στη ζωή μου» λέει ανακουφισμένη και προσθέτει "Θέλουμε να έχουμε μέλλον. Θέλω να πάω στο κολέγιο, να γίνω διεθνώς αναγνωρισμένη κολυμβήτρια κι η αδερφή μου το ίδιο. Αλλά αν μέναμε στη Συρία, δεν θα καταφέρναμε τίποτα από αυτά", εξομολογείται.

ΠΗΓΗ: foxnews.com