ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/10/2017 03:34 EEST | Updated 05/10/2017 09:21 EEST

Τέλη κυκλοφορίας 2018. Δεν προχώρησαν τα σχέδια για αλλαγές. Ποιοι θα δουν μικρές ελαφρύνσεις

sooc

Χωρίς αλλαγές θα εκδοθούν και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ παρά τη φημολογία ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, με αποτέλεσμα να υπήρχε κίνδυνος να καθυστερήσει η έγκαιρη ανάρτηση τους.

Πλέον οι σκέψεις για αλλαγές τουλάχιστον για φέτος έχουν εγκαταλειφθεί και τα τέλη θα υπολογιστούν με τις ίδιες κλίμακες με πέρυσι, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνον για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες πολυθέσιων ΙΧ οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα σενάρια που έτρεξαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ικανοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν βρέθηκε η φόρμουλα ώστε να υπάρξουν οι ανάγκες ελαφρύνσεις και οι δίκαιες επιβαρύνσεις, με τα έσοδα από τα τέλη να παραμένουν τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ. Καθώς τα εκκαθαριστικά πρέπει να ετοιμαστούν για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet πριν μπει ο Νοέμβριος, τα σχέδια αλλαγών εγκαταλείφθηκαν.

Στο κενό φαίνεται πως έπεσαν όμως ακόμα και τα σχέδια για κάποια επιπλέον ενδιάμεσα κλιμάκια που θα καθιστούσαν περισσότερο ομαλή την αύξηση των τελών. Έτσι, πλην των πολύτεκνων με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα «νέα» τέλη κυκλοφορίας που θα αναρτηθούν τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να είναι πάλι τα ίδια με τα περσινά, που διαμορφώνονταν ως εξής: