ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/12/2014 10:16 EET

Η νέα προκλητική διαφήμιση του Alexander Wang (NSFW)

Alexander Wang

Ως δημιουργικός διευθυντής της Balenciaga, αλλά και η πιο πρόσφατη επιλογή σχεδιαστή της H&M και αποφάσισε να κάνει κάτι μεγάλο, αντάξιο του ονόματός του.

Ο λόγος για τον Alexander Wang, ο οποίος στις νέες διαφημίσεις για τα τζιν που φέρουν την υπογραφή του, προκαλεί: Στη διαφήμιση η γυμνή γυναίκα της αφίσας δεν αποκαλύπτει μόνο το κορμί της, αλλά αγγίζεται κιόλας.

Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για το γυμνό στη διαφήμιση πολλοί αυτοί που είδαν με καλό μάτι τις διαφημίσεις αυτές, αφού χαρακτηρίστηκαν ως μια «φθηνή» προσπάθεια για να προκαλέσει, πουλώντας ουσιαστικά τον εαυτό της και όχι τόσο το προϊόν που διαφημίζεται.

Τρανό παράδειγμα ο Calvin Klein που χρησιμοποιούσε αυτή την τακτική για χρόνια, αλλά τουλάχιστον σε αυτές τις διαφημίσεις, όπως αυτή που πρωταγωνίστησαν η Lara Stone και η Toni Garrn το 2012, τα μοντέλα φοράνε και τα τζιν που διαφημίζουν.

Ωστόσο, ο Wang είναι σαφές ότι δεν το βλέπει έτσι. Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο ίδιος, δεν είναι καν σαφές πώς ακριβώς το βλέπει.

"Δεν είναι προκλητικό μόνο από την άποψη του σέξι, αλλά προκλητικό για να συζητηθεί" δήλωσε στο WWD, προσθέτοντας "δεν θα υποδείξω τι ακριβώς δείχνει. Το ενδιαφέρον είναι να δούμε πώς οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται και τι έχουν να πουν για αυτό. Φυσικά, θα υπάρξουν και εκείνοι που διαφωνούν".

Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Alexander Wang's New Denim Ads Are More Offensive And Tired Than 'Provocative' (NSFW)) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA"