ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/03/2016 16:59 EET | Updated 23/03/2016 17:01 EET

O Mητσοτάκης ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφαλείας

sooc

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζήτησε με αίτηση του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για τα θέματα ασφαλείας, μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στην αίτηση τονίζεται ότι «οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου», ότι «η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» και ότι τώρα «αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ακόμη ότι «ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Διαβάστε αναλυτικά την αίτηση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Βούτση:

«Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Νικόλαο Βούτση

Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη και για το κάθε ένα χωριστά.

Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου.

Όμως, εξίσου βέβαιο είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος.

Ταυτόχρονα - ειδικά για την Ελλάδα - γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξ’ αιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, κατάστασης που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντιθέτως, μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη - μέλη της Ε.Ε., βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση (relocation) προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους.

Αυτό θα σημάνει επιπλέον βάρος σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη - σχεδόν εκτός ελέγχου - κατάσταση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα.

Για όλους τους ανωτέρους λόγους

Ζητώ,

Την διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την ασφάλεια των πολιτών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κυριάκος Μητσοτάκης»