ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/03/2015 12:51 EET | Updated 17/03/2015 12:52 EET

Τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης προανήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης

Eurokinissi/ Photo αρχείου

Τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασ­φαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα μείνουν ανέγγιχτα τα «ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των ασφα­λιστικών ταμείων».

Οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρθηκε και στις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως διευκρίνισε μια από αυτές θα είναι η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασ­φάλισης, από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Από την πλευρά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.

Όμως ο αναπληρωτής υπουργός  υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση δεσμεύε­ται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία είναι ο «κουμπα­ράς» των ασφαλισμένων, που έχει  λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυ­βερνήσεις.

Επίσης τόνισε ότι τυχόν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων  να επενδύσουν τα ρε­υστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές. 

Επιπλέον ο κ. Στρατούλης ανέφερε, ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυ­βέρνηση,  τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Sponsored Post