ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2016 04:36 EEST | Updated 02/06/2016 04:37 EEST

Η Νορβηγία απαγορεύει τις πτήσεις ελικοπτέρων Super Puma. Πιθανό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων

Jonathan Drake / Reuters
A Republic of Singapore Air Force Super Puma helicopter lands on the Singapore warship RSS Endurance during a search and rescue operation in the Singapore Strait, about 30 km (19 miles) east of the city state, on January 6, 2003. REUTERS/Jonathan Drake/File Photo

Οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου. Ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας προχώρησε σε απαγόρευση πτήσεων των ελικοπτέρων Airbus Η225 Super Puma συμπεριλαμβανομένων και της διεξαγωγής πτήσεων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Το ελικόπτερο τύπου Airbus H225 Super Puma που μετέφερε επιβάτες από νορβηγική πετρελαϊκή πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Statoil, κατέπεσε στη θάλασσα σκοτώνοντας τους 13 επιβαίνοντες, καθώς το βασικό στροφείο του ελικοπτέρου, αποχωρίστηκε από την άτρακτο.

Το Super Puma χρησιμοποιείται στην πολιτική του έκδοση από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών υποστήριξης των γεωτρήσεων διαφόρων τύπων. Τα ελικόπτερα πολιτικής χρήσης του αναφερόμενου τύπου έχουν καθηλωθεί μετά το δυστύχημα στη Νορβηγία και τη Βρετανία.

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας διερεύνησης, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία εξέλιξης του προγράμματος των Super Puma.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post