ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/10/2019 18:08 EEST

Αντίστροφη μέτρηση για τη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την απόφαση για την άμεση λειτουργία της Σχολής.

picture alliance via Getty Images
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019.

Πράξη έγινε αυτό που εξαγγέλθηκε προ ημερών από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, η λειτουργία Σχολής Ξεναγών και στη Θεσσαλονίκη, κάτι που το έχει ανάγκη η Βόρεια Ελλάδα.

Τη σχετική προκήρυξη υπέγραψε ο υφυπουργός και αφορά την εισαγωγή 40 σπουδαστών, για τη νέα Ακαδημαϊκή Περίοδο. Μάλιστα, θα καταβληθεί προσπάθεια να λειτουργήσει τον Νοέμβριο καθώς υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο της ΕΤΑΔ. Αν δεν ξεπεραστεί, εναλλακτικό κτίριο είναι του ΙΕΚ στην Περαία.

Η Σχολή είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από ελληνικό Λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019.

«Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη. Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες,» επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας, ο οποίος ήδη έχει προαναγγείλει ότι υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δρομολογηθούν ενέργειες για λειτουργία Πανεπιστημίου Τουρισμού.