ΔΙΕΘΝΕΣ
06/08/2016 06:39 EEST | Updated 06/08/2016 09:21 EEST

Συγκέντρωση στα Κατεχόμενα για τη δημοκρατία στην Τουρκία. Ηχηρή απουσία του Ακιντζί

ASSOCIATED PRESS
Firefighters leave the bar where a fire broke in Rouen, western France, Saturday Aug.6, 2016. A fire swept through a Friday night birthday party at a bar in the Normandy city of Rouen, killing at least 13 people and injuring six others, French authorities said. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν προσήλθε στην συγκέντρωση για στήριξη της Δημοκρατίας στην Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και οργανώθηκε από οπαδούς του AKP, παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, αρμόδιου για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές.

Από το γραφείο του κ. Ακιντζί ανακοινώθηκε ότι ήταν προγραμματισμένο από καιρό να παραστεί σε άλλη εκδήλωση.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν επίσης ο "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, καθώς και ο ηγέτης του δεξιού κόμματος, Κουτρέτ Οζερσάΐ.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη και ο κόσμος ανέμιζε σημαίες της Τουρκίας και της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός διάβασε μήνυμα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο καλούσε τους Τουρκοκυπρίους να στηρίξουν τη δημοκρατία στον τόπο τους και τους ευχαριστούσε για την υποστήριξή τους. Από την πλευρά του, ο Χουσεΐν Οζγκιουρκούν είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί με την Τουρκία, ενώ οι συγκεντρωθέντες φώναζαν «Ο Οζγκιουργκιούν είναι παρών, που είναι ο Ακιντζί;».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα κατεχόμενα, σε "κυβερνητική" αποφασίστηκε η έναρξη επιχείρησης για συλλήψεις μελών της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μετά τους 10 αξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει στις "ειρηνευτικές" δυνάμεις στα κατεχόμενα, τα μάτια όλων τώρα είναι στραμμένα σε άτομα από τον χώρο των πανεπιστημίων, των τραπεζών, σε επιχειρηματίες, τέσσερεις χαρτοπαικτικές λέσχες, τρεις εισαγγελείς, και σε πολιτικά πρόσωπα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post