ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/04/2016 05:13 EEST | Updated 01/04/2016 06:37 EEST

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο hotspot της Χίου

Eurokinissi

Συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στο hotspot της Χίου, με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν με τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται.

Σοβαρές ζημιές έγιναν στους χώρους καταγραφής, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Υπήρξαν ακόμη βανδαλισμοί στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο δέχτηκε επίθεση με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο εξοπλισμός. Ως εκ τούτου, οι Γιατροί του Κόσμου αποφάσισαν να αποχωρήσουν προσωρινά από τη Χίο, απόφαση η οποία θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι στο hotspot της Χίου με υποδομές για 1200 άτομα βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1500 μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 200, που έφτασαν στο νησί χτες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post