ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/03/2016 08:53 EET | Updated 07/03/2016 21:15 EET

LIVE: Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 7: Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu (C), French President Francois Hollande (L 2), President of the European Council, Donald Tusk (R 3), Lithuanian President Dalia Grybauskaite (L) and Dutch Prime Minister Mark Rutte (R) pose for a photo after the EU-Turkey summit in Brussels, Belgium on March 7, 2016. (Photo by Turkish Prime Ministry / Mustafa Aktas/Anadolu Agency/Getty Images)

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση στις Βρυξέλλες χωρίς οριστική συμφωνία. Νέα Σύνοδος Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί γεύμα εργασίας της ΕΕ με την Τουρκία. Τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς με πυρήνα όμως των εξελίξεων τις αξιώσεις της Τουρκίας για άνοιγμα κεφαλαίων και επίσπευση της ενταξιακής της πορείας. Αρνητική ήταν η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Στην ίδια γραμμή και η Κύπρος. Η Τουρκία είχε ζητήσει από τον διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και επιτάχυνση της απελευθέρωσης της βίζας για τα ταξίδια των Τούρκων στην Ευρώπη. Από την πλευρά της η ΕΕ συζήτησε για κάθε επαναπροώθηση Σύριου πρόσφυγα στην Τουρκία από την Ελλάδα, την μετεγκατάσταση Σύριου πρόσφυγα στην Ευρώπη.

Όλες οι εξελίξεις σε μορφή LiveBlog