ΔΙΕΘΝΕΣ
05/07/2016 15:45 EEST | Updated 05/07/2016 19:18 EEST

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σύζυγοι και παιδιά οι 15 επιβάτες

ullstein bild via Getty Images
(GERMANY OUT) ILA (Internationale Luft - und Raumfahrtausstellung) 2012 in Berlin auf dem Flughafen Berlin Schoenefeld Bild-Motiv: Sikorsky S-70i Black Hawk Helikopter (Photo by Olaf Wagner/ullstein bild via Getty Images)

Στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε 15 άτομα, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και συγγενείς στρατιωτών συνετρίβη στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας, στην Κερασούντα, όπως μεταδίδει το CNN Türk.

Όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα, ενώ 8 τραυματίστηκαν.

Το ελικόπτερο Sikorsky S - 70 μετέφερε οκτώ μέλη του τουρκικού στρατού-μεταξύ αυτών και ο περιφερειακός διοικητής Ταξίαρχος, Μουσταφά Ντόγρου, ένας συνταγματάρχης, ένας ταγματάρχης κα- αλλά και τέσσερις συζύγους στρατιωτικών με τα τρία τους παιδιά, όπως αναφέρει και η Hurriyet Daily News.

Κατά πληροφορίες το ελικόπτερο επρόκειτο να παραστούν στους εορτασμούς του Εid al - Fitr που διεξάγονται σε στρατιωτικές εγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στα υψίπεδα Tohumluk της περιοχής Alucra της Κερασούντας στις 17:30 τοπική ώρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Nurettin Canikli επίσης μεταβαίνει στο σημείο ενώ η αιτία της συντριβής παραμένει αδιευκρίνιστη. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης επιχειρούν ήδη στην περιοχή.