ΔΙΕΘΝΕΣ
16/09/2016 03:53 EEST | Updated 16/09/2016 03:59 EEST

23 άμαχοι μεταξύ των οποίων 9 παιδιά οι νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Anadolu Agency via Getty Images
ALEPPO, SYRIA - JULY 17: (EDITOR'S NOTE: Image contains graphic content.) A Syrian man carries a wounded boy in his arms after the war-craft belonging to the Russian army bombed the opposition controlled residential area at the Al-Maysir neighborhood in Aleppo, Syria on July 17, 2016. (Photo by Beha el Halebi/Anadolu Agency/Getty Images)

Εικοσιτρείς άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν στην ανατολική Συρία, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εικοσιτρείς άμαχοι, ανάμεσα τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν", στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας πως οι επιδρομές είχαν στόχο ένα σχολείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τον πόλεμο.

Τριάντα άμαχοι τραυματίστηκαν παράλληλα από τις επιδρομές, πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς να μπορεί να αναφέρει σε ποια δύναμη ανήκαν τα αεροσκάφη.

Η επαρχία της Ντέιρ Εζόρ περιλαμβάνει σημαντικές πετρελαιοπηγές, που ελέγχονται από το ΙΚ, το οποίο ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, με εξαίρεση το στρατιωτικό αεροδρόμιο και γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος.

Η επαρχία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου εφαρμόζεται η εκεχειρία, που ξεκίνησε την Δευτέρα, έπειτα από συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει το ΙΚ και το Μέτωπο Φατάχ αλ Σαμ (πρώην μέτωπο Μέτωπο αλ Νόσρα).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)