ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2016 02:15 EET | Updated 18/01/2016 02:15 EET

Συναγερμός και στην Αττική για το συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής: Εμφανίστηκε με κουκούλα σε ραντεβού στα Μέγαρα

Sooc

Στην Αττική και στους όμορους νομούς επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου της Χαλκιδικής, Λέσι Κλωντ, ύστερα από τις αποκαλύψεις του δικηγόρου κ. Αλέξη Κούγια ότι είχε ραντεβού με τον καταζητούμενο στα Μέγαρα.

Η Αστυνομία έχει συγκροτήσει περίπου 50 ειδικά κλιμάκια αστυνομικών με εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό του, τα οποία επιχειρούν όλο το 24ωρο. «Το τελευταίο στίγμα στο κινητό του τηλέφωνο ήταν από τη Χαλκιδική αλλά έχουν περάσει ημέρες από τότε. Τώρα εκτιμάμε ότι το πιθανότερο είναι να έχει εγκαταλείψει τη βόρεια Ελλάδα. Εντείνουμε τις έρευνες σε Αττική και όμορους νομούς. Στήνουμε μπλόκα σε σημεία από τα οποία θεωρούμε ότι θα μπορούσε να περάσει. Εκτιμάμε ότι έχει προσπαθήσει να μεταμφιεστεί. Αγνοούσαμε το φερόμενο ραντεβού το με τον γνωστό δικηγόρο κ. Κούγια. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε το κατά πόσο πράγματι υπήρξε μία τέτοια επικοινωνία και το κατά πόσο ο Λέσι κατάφερε να κατέβει στη νότια Ελλάδα», λέει στη Huff Post Greece στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο 33χρονος Λέσι ήρθε από μόνος του σε τηλεφωνική επαφή μαζί του μόλις τρία 24ωρα μετά την φρικτή δολοφονία της συζύγου του. Οι δυο τους έδωσαν ραντεβού στα Μέγαρα όπου φέρεται να κρύβεται ο Λέσι. Εκεί ο δικηγόρος υποστήριξε ότι θα τον αναλάβει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδώσει πρώτα σώο αβλαβές το παιδί. Από εκείνο το σημείο χώρισαν, πέρασαν οι ημέρες και ο δράστης δεν επικοινώνησε εκ νέου μαζί του. Ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι το άτομο που είδε στα Μέγαρα φορούσε κουκούλα και βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγνωρίζει αν πράγματι πρόκειται για τον Λέσι ή κάποιον εκπρόσωπό του.