ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/05/2019 07:27 EEST | Updated 02/05/2019 09:05 EEST

Τα «4» κρίσιμα ερωτήματα για τον 54χρονο που τραυμάτισε τη μικρή Αλεξία

Είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Την Παρασκευή θα περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας Θηβών ο 54χρονος, ο οποίος πήρε χθες Τετάρτη 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, για τον σοβαρό τραυματισμό από το περίστροφό του της 8χρονης Αλεξίας στο χωριό Θεσπιές στη Βοιωτία.

Τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει είναι:

1)      Γιατί κατείχε παράνομα το περίστροφο και γιατί το πήρε μαζί του από την Αθήνα, όπου ζει, στο χωριό του στη Βοιωτία, όπου πήγε για τις γιορτές του Πάσχα.

2)      Γιατί πυροβολούσε για ώρα, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτήκοους μάρτυρες.

3)      Γιατί μετά την γνωστοποίηση από τα ΜΜΕ του σοβαρού τραυματισμού της 8χρονης δεν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

4)      Γιατί έκρυψε το περίστροφο μετά το περιστατικό στη βάση δεξαμενής πετρελαίου στο σπίτι του στα δυτικά προάστια της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό του 54χρονου έπεσαν πυροβολισμοί την Κυριακή του Πάσχα από τουλάχιστον πέντε σπίτια. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στον 54χρονο, πατέρα τριών παιδιών, όταν εντόπισαν στην αυλή του εξοχικού του κάλυκες μέσα σε μία γλάστρα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το περίστροφο του 54χρονου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.