Τα 5 στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Madonna δεν είναι τυχαία η βασίλισσα της ποπ

Με αφορμή τα 60α γενέθλια της απόλυτης ντίβας, ανατρέχουμε στα στοιχεία που τη φέρνουν στην 1η θέση εδώ και δεκαετίες

Κάποια πράγματα στη ζωή δεν γίνονται τυχαία. Δηλαδή εντάξει, η τύχη παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν αυτό που κοινώς ονομάζουμε «άστρο» και φαίνεται από τα πρώτα βήματα της πορείας τους ότι θα ξεχωρίσουν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη της Madonna.

Η βασίλισσα της ποπ σήμερα κλείνει τα 60 χρόνια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στη βιομηχανία της μουσικής τα τελευταία 35 χρόνια και πάντα στην πρώτη γραμμή. Έχει συζητηθεί, σχολιαστεί, δημιουργήσει τάσεις, φανατικούς θαυμαστές κι εχθρούς όσο καμιά και κανείς άλλος.

Ακολουθούν μερικά πολύ ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία των επίσημων charts για την καριέρα της απόλυτης ντίβας, που πολλοί θέλησαν να αντιγράψουν κι άλλοι τόσοι ζήλεψαν με φθόνο.

1) Πέτυχε περισσότερα no.1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καλλιτέχνη

Δώδεκα άλμπουμ της Madonna έχουν φτάσει στην κορυφή των charts στη Μεγάλη Βρετανία. Μόνο οι Beatles και ο Elvis Presley ξεπέρασαν αυτό τον αριθμό.

2) Το «Like a Virgin» είναι το πιο αγαπημένο κομμάτι του κοινού

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Hung Up, Holiday, La Isla Bonita, Like A Prayer.

3) Έχει τα περισσότερα singles σε top 5 από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καλλιτέχνη

Η Madonna κατάφερε να έχει 46 singles στην πρώτη θέση των βρετανικών charts. Περισσότερα από αυτό είδε να σκαρφαλώνουν στο no.1 μόνο ο Elvis.

4) Η εμφάνισή της στο Super Bowl έκανε ρεκόρ τηλεθέασης

Αν και δεν υπήρχαν ανέκαθεν μηχανές αναζήτησης για να ξέρουμε πόση απήχηση είχαν όλα τα super bowl στην ιστορία του θεσμού, ωστόσο μια πρόχειρη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει ότι η εμφάνιση της Madonna το 2012 σημείωσε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, ρεκόρ που κατέρριψε το 2015 η εμφάνιση της Katy Perry.

5) Είναι η πιο πλούσια γυναίκα καλλιτέχνης στην Αμερική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, η περιουσία της Madonna ανήλθε σε 580 εκ. δολάρια το 2017, καθιστώντας στην πιο πλούσια γυναίκα καλλιτέχνη με έδρα την Αμερική. Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Celine Dion, με 200 εκ. δολάρια λιγότερα στο λογαριασμό της.

(Με πληροφορίες από bbc.com)