ΤΟ BLOG
03/09/2018 16:00 EEST | Updated 03/09/2018 16:00 EEST

Τα άλογα του Ρέμο

Φαντασία, τόλμη, αισιοδοξία αλλά και ανεξίτηλες μνήμες χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική και τα έργα του Ρέμο (RaimondoDato).

Άλογα φτερωτά, καλπάζοντα, επίγεια, ουράνια, φανταστικά και αλληγορικά αναδύονται μέσα από σύννεφα, ζεστούς ήλιους και αφρισμένες θάλασσες για να εκτεθούν και να διακοσμήσουν αρμονικά τους χώρους του εκθεσιακού Κέντρου Πολύτροπο στα Καλύβια Αττικής.

Τα έργα αυτά είναι εμπνευσμένα τόσο από την Ελληνική μυθολογία αλλά και από τα βιώματα του ίδιου του καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Αίγυπτο μέσα σε μια οικογένεια που γνώριζε καλά την αγορά, τη φινέτσα και τα μυστικά της εκπαίδευσης των καθαρόαιμων αραβικών αλόγων. Η ιππασία και τα άλογα αποτελούν για τον ίδιο, πέρα από αγαπημένο σπορ, μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης που τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα.

Με σειριακούς «Πήγασους» να διατρέχουν το Αιγαίο σε ένα μυθικό και αχαλίνωτο ταξίδι κυριαρχίας και υπεροχής, η δημιουργική του φαντασία βρίσκει έναν υπέροχο τρόπο έκφρασης συνυφαίνοντας ένα πραγματικό αρχέτυπο ομορφιάς με τις δικές του εμπειρίες.

Ο ίδιος, άλλοτε τους ακολουθεί νοερά και άλλοτε τους χρησιμοποιεί για να στείλει τρυφερά μηνύματα ακόμη και σε αγαπημένους στο ..υπερπέραν. Μοναδικό άλλωστε το έργο που επιλέχτηκε και για την αφίσα της έκθεσης: Ένα διάφανο λευκό άλογο φαίνεται να τινάζεται αλαφιασμένο προς τον ουρανό, παρακολουθώντας την τροχιά μιας πολύχρωμης πεταλούδας που πετάει ψηλά, για να της πει, όσο προλαβαίνει ακόμη.., μερικά τελευταία λόγια .. πριν εκείνη χαθεί ταξιδεύοντας προς τον αστερισμό του Πήγασου. 

 

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.