ΔΙΕΘΝΕΣ
20/04/2015 15:58 EEST

Τα 6 σπάνια ζώα που θα σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας

ASSOCIATED PRESS
A vampire bat is caught in a net in Aracy, in the northeast Amazon state of Para, Brazil, on Thursday, Dec. 1, 2005. The bat is being studied for research by assistants at the Goeldi Museum Research Institute of Belem. Continued deforestation of the Amazon region has sent thousands of displaced vampire bats carrying rabies sweeping across northern Brazil, where the flying mammals have bitten over a thousand people, and left 23 dead over the past two months, authorities said. (AP Photo/Mario Quadros)

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ζώα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον- μερικά από αυτά ευθύνονται για τις φοβίες που έχουμε.

Κάποια μπορεί να τα φοβόμαστε χωρίς λόγο, λόγω της όψης τους. Από την άλλη, κάποια μπορεί να μοιάζουν τελείως ακίνδυνα- αλλά να μην είναι.

Σε κάθε περίπτωση, το ζωικό βασίλειο είναι γεμάτο εκπλήξεις και είναι πιθανό πολλές φορές να πέσουμε έξω στην πρώτη εκτίμηση μας για ένα ζώο, λόγω της εικόνας του.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα έξι πλάσματα που θα στοιχειώσουν σίγουρα τα όνειρα σας.

1.

Η αράχνη Γολιάθ (Theraposa blondi)

Θεωρείται το μεγαλύτερο αραχνοειδές στον πλανήτη και είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ως η βαρύτερη αράχνη παγκοσμίως. Μπορεί να βρεθεί στα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής. Όταν νιώσει πως απειλείται, τρίβει με τα πίσω πόδια την κοιλιά της, εκτοξεύοντας με αυτόν τον τρόπο τριχίδια με μικροσκοπικά άγκιστρα, που προκαλούν πόνο και φαγούρα. Τρέφεται κυρίως με γεωσκόληκες, αλλά και αβγά πουλιών ή μικρά θηλαστικά.

2.

Το τεράστιο καλαμάρι (Dosidicus gigas)

Συναντάται συνήθως στα ανατολικά του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Είναι γνωστό για την επιθετικότητα που δείχνει εναντίον των ανθρώπων. Αυτό που καθιστά το είδος αυτό πραγματικά τρομαχτικό, είναι οι 100 ως και 200 βεντούζες σε κάθε πλοκάμι, ενώ κάθε πλοκάμι καλύπτεται από αιχμηρά δόντια, τα οποία και χρησιμοποιούν για να τραβήξουν τη λεία τους.

3.

Το καβούρι-καρύδα (Birgus Latro)

Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να βρεθεί στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και ζυγίζει περίπου 4.5 κιλά. Δεν μπορεί να κολυμπήσει και έχει ιδωθεί να σκαρφαλώνει σε δέντρα προκειμένου να πιάσει καρύδες, τις οποίες ανοίγει με τις δαγκάνες του.

4.

Το τρωκτικό Naked Mole-Rat (Heterocephalus glaber)

To τρομακτικό με το συγκεκριμένο τρωκτικό είναι πως ζει εννιά φορές περισσότερο από τον μέσο ποντικό, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι πως στο ζώο δεν έχει διαγνωστεί ποτέ καρκίνος, κανενός είδους. Προέρχεται από περιοχές της Ανατολικής Αφρικής και περνάει τον περισσότερο χρόνο του υπόγεια.

5.

Η νυχτερίδα βαμπίρ

Οι ντόπιοι, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου συναντάται συνήθως, την παραλληλίζουν με τον Δράκουλα. Κυνηγάει μόνο στο σκοτάδι, τρέφεται με το αίμα θηλαστικών, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνεται ορισμένες φορές ο άνθρωπος.

6.

Ο λεμούριος Aye-Aye (Daubentonia madagascariensis)

O λεμούριος αυτός μπορεί να βρεθεί στη Μαδαγασκάρη και οι αρχαίοι μύθοι της περιοχής τον ήθελαν σύμβολο του θανάτου. Ακόμη και σήμερα, θεωρείται κακός οιωνός και οι κάτοικοι τον σκοτώνουν όποτε τον δουν, με συνέπεια να θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση.

Sponsored Post