Τα 9 στάδια επανόδου στη δουλειά μετά τις γιορτές

Σίγουρα κάτι θα σας θυμίζουν
.
.

Πέρασαν οι μέρες των διακοπών κι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά - για όσους οι άδειες δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Πως μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το σοκ; Μόνο με το να συνειδητοποιεί κανείς ότι δεν είναι μόνος του.

Ιδού μερικές από τις φάσεις που θα περάσει κανείς επιστρέφοντας στη δουλειά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:

1. Αποπροσανατολισμός

Που είσαι; Ποιος είσαι; Που είναι ο φρέσκος αέρας; Και γιατί είναι τόσο σκοτεινά; Μετά από τόση Χριστουγεννιάτικη λάμψη σίγουρα την πρώτη μέρα στη δουλειά θα πρέπει να νιώθουμε σα να βρισκόμαστε στο ... μέσον της νύχτας.

2. Οι τραγικές μετακινήσεις

Μάλλον θα αργήσουμε καθώς είναι, πράγματι, δύσκολο να ξεκολλήσουμε από το κρεβάτι, τη ζεστασιά του οποίου απολαύσαμε τον τελευταίαο καιρό. Στο δρόμο μπορεί και να νιώσουμε ότι οι υπόλοιποι οδηγοί έχουν ξεχάσει πως να οδηγούν. Μήπως δεν ... βγαίνει ο δρόμος ως προς εκεί, τελικά;

3. Η αναπόφευκτη ερώτηση όταν ξεκινά η εργασιακή ημέρα

«Πως πέρασες τις γιορτές;», είναι η στάνταρ ερώτηση που θα δεχτούμε. «Πολύ ωραία, ευχαριστώ», θα πρέπει να απαντήσουμε ακόμα κι αν θέλουμε να ομολογήσουμε «ήταν χάλια...» (απλά διότι υπάρχει κι αυτή η περίπτωση).

4. Η απεγνωσμένη επιθυμία για σνακ

Καθώς ο οργανισμός μας έχει καλομάθει στο φαγητό, είναι πολύ πιθανό να πεινάσουμε πολύ γρηγορότερα απ′ ότι συνήθως. Κι αυτό καλό θα είναι να το έχουμε υπ′ όψιν.

5. Δεν είναι ώρα για παρεκτροπές

Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι τελείωσαν οι καθημερινές που μπορούμε να συνοδεύσουμε το γεύμα μας με ένα ποτήρι κρασί, τουλάχιστον εν ώρα εργασίας ...

6. Τα σχέδια που μας βρίσκουν μουδιασμένους

Πολλά κι υπέροχα σχέδια μπορεί να ακουστούν για το νέο έτος την ώρα που εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι έχουμε ...αποσυνδεθεί με το πάπλωμά μας.

7. Εκκαθαρίσεις

Είναι αρκετά πιθανόν επίσης να χρονοτριβούμε απ′ ότι θυμίζει δημιουργικότητα κάνοντας εκκαθαρίσεις στα e-mail μας. Καινούργια χρονιά, καινούργιο inbox.

8. Το τέλος της (εργάσιμης) ημέρας πλησιάζει

Λίγος καφές, λίγο τσάι, κι αρχίζει να διαφαίνεται το τέλος του ωραρίου.

9. Τα καταφέρατε!

Το τέλος της ημέρας έφτασε. Το σπίτι μας καλεί. Μήπως, όμως, πρώτα μια βόλτα, ένα κρασί με φίλους, ή κάτι που μας ευχαριστεί; Ας ξεκινήσει ο χρόνος με καλές διαθέσεις!

ΠΗΓΗ: HuffPost UK