Τα food trends του 2018: Σούπες, οικολογία και συνταγές της Frances Bean Cobain

Αφενός υφίσταται μια παγκόσμια έλλειψη αβοκάντο, υπάρχει επίσης μια συνεχής αύξηση της τιμής του, πλέον συστάθηκαν τα απύρηνα αβοκάντο που τρώγονται ολόκληρα, ενώ δεν είναι αμελητέος ο υπερκορεσμός που έχει υποστεί ο αμφιβληστροειδής μας αφού δεν δύναται ανάρτηση φαγητού στο instagram χωρίς μια ανφάς λήψη του φωτογενούς αυτού λαχανικού. Εφόσον το τέλος της εποχής του αβοκάντο είναι κοντά, ας προετοιμαστούμε για το επόμενο νοστιμότατο trend του 2018, ιδανικό για τους κρύους χειμώνες: τη σούπα.

Το Souping (αντικαθιστά το Juicing) έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του εδώ και χρόνια και έχει φτάσει πλέον στην κορυφή των διατροφικών προτιμήσεων, καθώς διευκολύνει την εκμετάλλευση όλων των φαγητών που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο ή περισσέψει από το γεύμα, μια τάση που συνάδει με τη γενικότερη οικολογική μεταστροφή των τελευταίων ετών. Πλέον, δεν πετάμε ούτε τα κόκαλα του κρέατος αφού μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας σούπας, ενώ οι σούπες λαχανικών αποτελούν την ιδανική λύση για αποτοξίνωση.

Το κατεστραμμένο στυλ άλλωστε έχει λήξει οριστικά, αμετάκλητα και τελεσίδικα. Αποχαιρετούμε για πάντα την αποθέωση της ασθενικής εμφάνισης, της υποκουλτούρας (αλλά και του grunge), αφού ακόμη και η Frances Bean Cobain, η κόρη της Courtney Love και του Kurt Cobain, άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό στο Ιnstagram (ως spacewitchin_in_thekitchen) οπού υμνεί τα υγιεινά προτερήματα των συνταγών που φτιάχνει.

Επομένως, δεν υπάρχει δικαιολογία: το 2018 οφείλει να είναι μια χρονιά αφιερωμένη στη σωστή και καθαρή διατροφή.

Για γλυκά, πέρα από τα σύκα τα οποία είναι και μια θαυμάσια επιλογή κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού, η τάση και πάλι αφορά πιο γήινες και παραδοσιακές συνταγές, με τα γλυκά από Λίβανο, Μαρόκο και Ισραήλ να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πέραν της απολαυστικής γεύσης τους άλλωστε, δεν υπάρχει πιο φωτογενής τροφή από τους ξηρούς καρπούς και τα στικ κανέλας...