ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2018 14:08 EET

Τα κορίτσια που αρραβωνιάζονται από την ημέρα που γεννιούνται

STR New / Reuters

Τα κορίτσια της φυλής Ορόμο στην νοτιοανατολική πλευρά της Κένυας δεν ζουν όπως τα υπόλοιπα στην ηλικία τους. Κι αυτό γιατί από την ημέρα που γεννιούνται αρραβωνιάζονται. Ο πατέρας τους δίνει λόγο σε μία συγκεκριμένη οικογένεια, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσει το μέλλον του κοριτσιού του μόλις αυτό μεγαλώσει.

Απώτερος σκοπός είναι επίσης η δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις οικογένειες της κοινότητας. Μάλιστα η συμφωνία μεταξύ των γονέων επισημοποιείται αφότου στο χέρι του κοριτσιού δεθεί ένα κομμάτι σκοινί που δείχνει ότι το μωρό είναι δεσμευμένο.

Το βρετανικό δίκτυο BBC ταξίδεψε στην Κένυα και μίλησε με τους ντόπιους για την περίεργη αυτή παράδοση, την οποία βέβαια η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει τελείως φυσιολογικά σαν ένα μέρος της κουλτούρας της. Ένας πατέρας που έχει αρραβωνιάσει την κόρη του όταν εκείνη ήταν τριών μηνών δηλώνει στην κάμερα του BBC: «Η κόρη δεν μπορεί να πάει κόντρα στην απόφασή μου γιατί εγώ ξέρω ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί μου».

Κάπως έτσι, τα κορίτσια στη φυλή Ορόμο μεγαλώνουν αποκλειστικά για να παντρευτούν τον άνδρα που έχει επιλέξει ο πατέρας τους...