ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2021 12:20 EET | Updated 09/03/2021 12:43 EET

Εκτός Λευκού Οίκου τα λυκόσκυλα του Μπάιντεν, δάγκωσαν άνδρα της ασφάλειας

Ο Μέιτζορ, 3 ετών, το νεαρότερο σε ηλικία, είχε επιθετική συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,Τζο Μπάιντεν, έστειλε τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς του στο σπίτι του στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, έπειτα από «περιστατικό δαγκώματος» μέλους της ασφάλειας του Λευκού Οίκου, μετέδωσαν την Δευτέρα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μέιτζορ, 3 ετών, το νεαρότερο σε ηλικία από τα δύο λυκόσκυλα, έδειξε επιθετική συμπεριφορά, γαβγίζοντας, ορμώντας, κάνοντας άλματα και πέφτοντας πάνω σε μέλη του προσωπικού και της φρουράς του Λευκού Οίκου, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονόμασε.

Οι πηγές μίλησαν για «περιστατικό δαγκώματος», χωρίς να διευκρινίσουν αν υπήρξε τραυματισμός. Το επεισόδιο θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό και τα δύο λυκόσκυλα, ο Μέιτζορ και ο Τσαμπ, 13 ετών, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο σπίτι των Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μέιτζορ, που υιοθέτησαν ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ τον Νοέμβριο του 2018 ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο, έγινε ο πρώτος άλλοτε αδέσποτος ένοικος του Λευκού Οίκου, όπου εγκαταστάθηκε μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου τον Ιανουάριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε κατοικίδια στον Λευκό Οίκο.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα δύο λυκόσκυλα θα επιστρέψουν στην προεδρία ή όχι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει τον περασμένο μήνα, στο περιοδικό People,  η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν είχε παραδεχτεί πως την απασχολούσε αρκετά η ομαλή εγκατάσταση των δύο σκύλων στο νέο τους σπίτι, αφού όπως επισήμανε «δεν ακολουθούν και πολύ τους κανόνες».

«Πρέπει να παίρνουν το ασανσέρ, που δεν το έχουν συνηθίσει, και πρέπει να βγαίνουν στην πρασινάδα στο νότιο τμήμα του Λευκού Οίκου, όπου τους βλέπει πολύς κόσμος. Μου έχει γίνει εμμονή να εγκατασταθούν και να είναι ήρεμοι», είχε πει στο NBC.

Να σημειωθεί πως οι διαφορετικοί χαρακτήρες των Μέτζορ και Τσαμπ καταγράφηκαν από τον ίδιο τον Μπάιντεν στο τουίτ που ανέβασε στις γιορτές των Χριστουγέννων.