Τα πάντα για τις μετακινήσεις σου και το δώρο που σε περιμένει για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου

Driving
Driving

#μένουμεσπίτι. Έχουμε αρχίσει και το εμπεδώνουμε. Φτιάξαμε γραφείο στο σαλόνι για να δουλεύουμε χωρίς να πιανόμαστε, βρήκαμε όλα τα sites που παίζουν virtual ξεναγήσεις σε μουσεία, σε εκθέσεις, σε βιβλιοθήκες, μάθαμε πώς να κάνουμε τα απαραίτητα ψώνια online και ότι πρέπει να περιμένουμε 15 ημέρες μέχρι να έρθει η παραγγελία. Τέλεια.

Κι αν θέλουμε να βγούμε στον έξω κόσμο; Τι κάνουμε; Εκεί γίνονται λίγο πιο περίπλοκες οι οδηγίες.

Προσδιορίζεις για ποιον λόγο θέλεις να βγεις έξω

Αν δε συνεχίζεις να δουλεύεις στον χώρο εργασίας σου, έχεις 6 λόγους για τους οποίους μπορεί να δικαιολογηθεί η παρουσία σου στον έξω κόσμο.

Πας στον γιατρό ή στο φαρμακείο; Πας σουπερμάρκετ για προμήθειες; Πας στην τράπεζα; Επισκέπτεσαι δικό σου άνθρωπο που έχει ανάγκη από βοήθεια; Έχεις να πας σε κηδεία ή γάμο; Βγήκες για τρέξιμο ή για βόλτα με τον σκύλο σου;

Αυτές είναι οι επιλογές σου. Διαφορετικά δεν έχεις λόγο να βρίσκεσαι έξω από το σπίτι – και μπορεί να πάρεις πρόστιμο €150.

Πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Πρέπει με κάποιον τρόπο να αποδείξεις για ποιον λόγο βγαίνεις από το σπίτι. Εδώ οι επιλογές σου είναι δύο: Ή συμπληρώνεις κάθε φορά που βγαίνεις μία ειδική φόρμα. Ή στέλνεις ένα SMS, δωρεάν, στο 30133.

Aναφέρεις πάντα όνομα, διεύθυνση και τον λόγο μετακίνησης. Για παράδειγμα, νούμερο 6 αν θες να βγάλεις βόλτα τον σκύλο ή νούμερο 2 αν θες να πας στη σουπερμάρκετ. Και ποτέ πια χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο...

Πώς σκοπεύεις να μετακινηθείς;

Ισχύουν αυτά που ήξερες, απλώς με μικρές τροποποιήσεις.

Τα ωράρια των ΜΜΜ δεν είναι ίδια! Λειτουργούν με περιορισμένη συχνότητα. Θα πρέπει να ξαναμπείς στα sites για να βρεις το δρομολόγιο που σε αφορά. Τουλάχιστον, τώρα θα τα χαρείς περισσότερο. Η κίνηση έχει πέσει μέχρι και κατά 80% σε ορισμένες περιπτώσεις. Και μην ανησυχείς, οι χώροι απολυμαίνονται τακτικά – αλλά εσύ και πάλι πάρε τα μέτρα σου (αντισηπτικό και αποστάσεις) για το καλό όλων!

Τα ταξί λειτουργούν κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απλώς επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης σε κάθε διαδρομή και όπως σε κάθε μετακίνησή σου πλέον, πρέπει να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση που αιτιολογεί τη μετακίνησή σου. Και καλό θα είναι να πλένεις τα χέρια σου με αντισηπτικό πριν μπεις και αφού βγεις από το ταξί – προσέχουμε και για τους υπόλοιπους γύρω μας.

Το αυτοκινητάκι σου μπορείς να το χρησιμοποιείς. Και μάλιστα, καλό είναι να μην το αφήνεις σε πλήρη ακινησία όσο μπορείς. Αλλά σε κάθε διαδρομή επιτρέπονται μέχρι 2 επιβαίνοντες – εκτός αν είσαι γονιός με ανήλικα παιδιά. Και αυτή τη φορά πρέπει να είσαι λίγο πιο σχολαστικός/ή με την καθαριότητα, χωρίς να το φτάνεις στα άκρα. Αν ανοίγεις τα παράθυρα και απολυμαίνεις πού και πού τις επιφάνειες, είσαι οκ!

Κι αν χρειαστείς βοήθεια στον δρόμο;

Όπως τα ξέρεις! Η Οδική Βοήθεια λειτουργεί κανονικά – απλώς δε μεταφέρουν τους οδηγούς οι γερανοί, μόνο αυτοκίνητα. Τα συνεργεία επίσης (εδώ ισχύει ο λόγος μετακίνησης νούμερο 2!). Το ίδιο και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Κι αν ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την ασφάλειά σου, υπάρχει πάντα – και πριν από τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης των τελευταίων εβδομάδων - η online ασφάλεια!

Στην Hellas Direct, online, με δώρο 1 μήνα στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Στην Hellas Direct όλα γίνονται online: προσφορά σου, η αγορά σου, η αποζημίωσή σου. Όχι λόγο του κορονοϊού. Πάντα ήταν έτσι. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, είναι αμιγώς digital.

Αλλά ειδικά λόγω του κορονοϊού και των συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες, η Hellas Direct έχει μία αποκλειστική προσφορά για όλους τους οδηγούς – και εκεί έξω και μέσα στα σπίτια σας: δώρο η ασφάλεια αυτοκινήτου μέχρι 31/05.

Διαλέγεις τις καλύψεις που θέλεις και τη διάρκεια που θες (πάνω από 120 ημέρες) συμπληρώνεις τον κωδικό MENOUMESPITI και βλέπεις το ασφάλιστρό σου να μειώνεται κατά 1 μήνα. Αυτό ήταν! Παίρνεις το ίδιο λεπτό με email το συμβόλαιο και έχεις μία ομάδα που είναι μάχιμη και πανέτοιμη 24/7 να σε βοηθήσει όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν χρειάζεσαι.