Τα πιο εμβληματικά χτενίσματα όλων των εποχών

Ανάγονται στα «εμβληματικά» γιατί όλοι τα θυμόμαστε - ενδεχομένως να τα έχουμε αντιγράψει κι όλας. Από το κοντό κούρεμα της Twiggy, μέχρι την κουπ της Jennifer Aniston η οποία βαφτίστηκε «Rachel», εώς την σύγχρονη τάση που δημιούργησε η Kim Kardashian με τα μακρυά μαλλιά χωρισμένα στη μέση, οι γυναίκες πάντα είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά τους. Κάποιες απόπειρες απέτυχαν, κάποιες όμως πέτυχαν διάνα.

Ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε ποιά είναι αυτά που έμειναν στην ιστορία:

Getty Images via Getty Images
Το πιο διάσημο κούρεμα των '90s ήταν αναμφίβολα το «The Rachel» - πράγματι, βαφτίστηκε σύμφωνα με το ρόλο της Jennifer Aniston στο Friends, παρότι η ίδια είπε αργότερα ότι ποτέ δεν της άρεσε αυτό το κούρεμα.
Time & Life Pictures via Getty Images
Χαμαιλεοντική όσο ελάχιστες: Η Linda Evangelista ήταν η πρωταγωνίστρια του κόσμου της μόδας τις δεκαετίες του '80 και του '90, αφού κάθε κούρεμα, χρώμα, χτένισμα και στυλ της ταίριαζε άψογα.
Victor VIRGILE via Getty Images
Η Linda Evangelista το 1991 με ξανθά μαλλιά.
Time & Life Pictures via Getty Images
Η Linda Evangelista με κόκκινο χρώμα και αφέλειες.
Peter Morgan / Reuters
Είναι μάλλον η ηθοποίος που έχουν αντιγράψει οι περισσότερες γυναίκες. Τη δεκαετία του '90 και στις αρχές των '00s είχε τα δημοφιλέστερα -και πιο εύκολα για την καθημερινότητα- κουρέματα.
Vivian Ronay via Getty Images
Φουντωτά, μακριά και σγουρά: Η Sarah Jessica Parker έκανε πολλές αλλαγές στο Sex and the City, αλλά η ταυτότητα του στυλ της παρέμενε αναλλοίωτη.
ABC Photo Archives via Getty Images
Πιο ντίσκο δεν γίνεται: Η Farrah Fawcett ήταν η πιο λαμπερή πρωταγωνίστρια της σειράς «Άγγελοι του Τσάρλι» χάρη στο εμβληματικό (και εντελώς '70s) κούρεμά της.
Hulton Archive via Getty Images
Οι μακριές αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο είναι ένα look που καθόρισε η Brigitte Bardot τη δεκαετία του '60 και το οποίο αντιγράφηκε (και συνεχίζει να εμπνέει) ηθοποιούς μέχρι τηλεπαρουσιάστριες.
Michael Ochs Archives via Getty Images
Το κοντό της Twiggy. Το 1967 ήταν το πιο διάσημο πρόσωπο με το κούρεμα που μέχρι σήμερα παραμένει επίκαιρο.
Max B. Miller via Getty Images
Ως μέρος του promotion της ταινίας θρίλερ «Το μωρό της Ροζμαρι» στο οποίο πρωταγωνιστούσε, η Mia Farrow το 1967 δέχτηκε να την κουρέψει μπροστά από τις κάμερες ο Vidal Sassoon. Η ταινία, όσο και το κούρεμα, έγραψαν ιστορία.
Ron Galella, Ltd. via Getty Images
Μακρύ ξανθό, ίσιο και με πλαινή χωρίστρα - το μαλλί που όλες ήθελαν στα '00s συνάντησε την καλύτερη εκπρόσωπό του στη Gwyneth Paltrow.
Bertrand Rindoff Petroff via Getty Images
Μακρύ, μελαχρινό, ίσιο με χωρίστρα στη μέση - το μαλλί που θέλουν όλες σήμερα το έχει κάνει διάσημο η Kim Kardashian και οι αδελφές της, εδώ με την Kourtney Kardashian.
Bettmann via Getty Images
Αναμφίβολα ένας από τους λόγους που το «Πρόγευμα στο Τίφανυς» έγραψε ιστορία, είναι χάρη στην εμφάνιση της Audrey Hepburn, τόσο με τα φορέματα του οίκου Givenchy όσο και με τον διάσημο ψηλό κότσο με κοσμήματα.
Philip Ramey Photography, LLC via Getty Images
H Madonna στα τέλη των '80s, με την κοντή κουπ με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή. Είχε ήδη γυρίσει την ταινία «Who's that girl?» και ήταν παντρεμένη με τον Sean Penn.