ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2021 06:58 EEST

Τα πρώτα φανάρια στον κόσμο για καμήλες είναι γεγονός

Προσοχή στις καμήλες.

VCG via Getty Images

Αξιωματούχοι στη βόρεια Κίνα εγκαινίασαν με κάθε επισημότητα τα πρώτα φανάρια κυκλοφορίας στον κόσμο για καμήλες.

Οι αν μη τι άλλο ασυνήθιστοι φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν σε λειτουργία την Κυριακή σε μια περιοχή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες κοντά στην Ντουνχουάνγκ, στην επαρχία Γκανσού, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

VCG via Getty Images
VCG via Getty Images

Οι βόλτες καμήλα αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Τώρα, οι εκδρομείς στο όρος Μίνγκσα και θα είναι ασφαλείς από ενδεχόμενη σύγκρουση με τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα ζώα, χάρη στα νέα φανάρια, τα οποίο ανάβουν πράσινο για την διέλευσή τους και κόκκινο για να σταματήσουν.

VCG via Getty Images
VCG via Getty Images

Το όρος Μίνγκσα είναι επίσης γνωστό ως Singing Sands Mountain (μτφ. οι αμμόλοφοι που τραγουδούν) λόγω των θορύβων που κάνει η άμμος όταν περπατά κανείς πάνω της.

Η πόλη Ντουνχουάνγκ βρίσκεται σε μια όαση στην περιοχή της ερήμου Γκανσού-Σιντσιάνγκ και ήταν ο πρώτος οικισμός υπό την κινεζική διοίκηση, που συναντούσαν όσοι ταξιδιώτες κατευθύνονταν ανατολικά στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού.

VCG via Getty Images

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην περιοχή έχει αναπτυχθεί, χάρη στο βουνό, τα Σπήλαια Μογκάο (σ.σ. συγκρότημα ναών) και τα περάσματα Γιουμέν και Γανγκουάν, τα οποία είναι οι δυτικότερες πύλες του Σινικού Τείχους.

(με πληροφορίες από CNN)