ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2019 08:17 EEST

Τα στοιχεία που «καίνε» τον αρχηγό της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

Τι βρέθηκε στο σπίτι του.

Eurokinissi

Πολύτιμα στοιχεία βρέθηκαν από την Αστυνομία στο σπίτι του 48χρονου, που φέρεται ως αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης «Κρυπτεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, στο σπίτι του στα βόρεια προάστια της Αθήνας βρέθηκαν ρούχα και μία τσάντα, που φορούσε ο 48χρονος κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκανε η οργάνωση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνομία είχε στη διάθεσή της βίντεο από την επίθεση με εύφλεκτο υγρό, στο οποίο απεικονιζόταν ο δράστης  να φοράει τα ρούχα και την τσάντα που βρέθηκαν στο σπίτι του 48χρονου στα βόρεια προάστια.

Επίσης, η Αστυνομία βρήκε μία τηλεκάρτα, από την οποία ο συλληφθείς έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα, όπως και μία κόλλα Α4 με τηλεφωνικούς αριθμούς, που αντιστοιχούν σε νούμερα που κάλεσε ο 48χρονος για να αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις της Κρυπτείας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ίδιο σπίτι φέιγ βολάν με συνθήματα της οργάνωσης αλλά και μία σιδερογροθιά.

Ο 48χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή στον Ανακριτή, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η οργάνωσή του είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστών, Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης. Η φυσική παρουσία του, πάντως, στην επίθεση δεν αποδεικνύεται στη δικογραφία της υπόθεσης.