ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/02/2018 11:31 EET

Τα γαλάζια επιχειρήματα για την αποδόμηση της υπόθεσης Novartis

Eurokinissi

Για ένα προαναγγελθέν «έγκλημα» και μάλιστα με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων κάνουν λόγο από τη ΝΔ, αναφερόμενοι στις αποκαλύψεις για την υπόθεση “Novartis”, το οποίο ξεκίνησε με τροχιοδεικτικά πυρά από το Μέγαρο Μαξίμου και καταλήγει να έχει γυρίσει μπούμερανγκ στο κυβερνητικό επιτελείο.

Τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι μπροστά σε μια υπόθεση στην οποία είχαν επενδύσει πολλά - κατά άλλους είχαν μερίδιο και στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της - τώρα καλείται να την αντιμετωπίσει υποχρεωμένη να προβεί σε μια άτακτη υποχώρηση, προκείμενου έστω και την ύστατη στιγμή να αποφύγει τις κατηγορίες των εμπλεκομένων για σκευωρία.

Είναι ενδεικτικό ότι στην οδό Πειραιώς επιμένουν να θεωρούν ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση, με ανώνυμους μάρτυρες να εμπλέκουν δυο πρώην Πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς και οι αρχές να επιζητούν την νομιμοποίηση των καταγγελλομένων μέσω του FBI.

Άλλα στελέχη πάντως, προκειμένου να υποστηρίξουν το επιχείρημα πέρι «στημένης» υπόθεσης, υπενθυμίζουν με νόημα απόσπασμα ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στις 19 Ιανουαρίου 2018 στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί μιλούσε για «διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» και προσέθετε: «Σας διαβεβαιώνω ότι εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που είπε ο Ευκλείδης στους βουλευτές στην τελευταία συνεδρίαση: Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...Μιλάμε για την πλήρη απόδειξη του στησίματος της υπόθεσης από την συμμορία. Στήσιμο που όχι απλώς προσχεδιάστηκε αλλά προαναγγέλθηκε κιόλας».

Ως ενισχυτικό στοιχείο στο αφήγημα τους τα γαλάζια στελέχη έρχονται να «κουμπώσουν» και την τελευταία κίνηση των εισαγγελικών αρχών να κινήσουν διαδικασίες για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον εντοπισμό εξωχώριων εταιρειών και την ανεύρεση «μαύρου» πολιτικού χρήματος, στοιχεία που θα προσδώσουν - αν ανερευνηθούν - ουσιαστικό περιεχόμενο στην υπόθεση για την εμπλοκή των πολιτικών στις μίζες

Σύμφωνα με τα στελέχη του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για μια ακομα πραξη έμμεσης νομιμοποίησης μιας «σκευωρίας», υπό την έννοια οτι επιχειρείται εκ των υστέρων να επενδυθούν με εναν μανδύα «αληθοφάνειας» οι ατεκμηρίωτες αναφορές των καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες για τις δωροδοκίες πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.