«Είτε θα παραμείνω στο ταχυδρομείο και θα τρελαθώ.. ή θα φύγω αλλά θα πεινάσω». Ιστορίες 5 διάσημων που δούλευαν σε ταχυδρομείο

Με το σακίδιο στον ώμο, άντεξαν βροχή, χιόνι και θυμωμένους παραλήπτες ως υπάλληλοι στην Αμερικάνικη Ταχυδρομική Υπηρεσία.

1. Walt Disney

Ο άνθρωπος που σχεδίασε τον Μίκι Μάους και τη Disneyland, στα 16 του ήταν ταχυδρόμος στο Σικάγο. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του αρχικά απορρίφθηκε, αλλά ο ευρηματικός (με θεατρική φλέβα) νέος, πήγε σπίτι του, μεταμφιέστηκε και έβαλε μακιγιάζ για να δείχνει μεγαλύτερος και πήρε τη δουλειά. Η επόμενη δουλειά του ήταν ως οδηγός του Ερυθρού Σταυρού στην Ευρώπη κατά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και όταν επέστρεψε στην Αμερική, ανέλαβε την πρώτη του καλλιτεχνική δουλειά ως σκιτσογράφος.

2. Charles Bukowski

Ο διάσημος ποιητής και συγγραφέας του περιθωρίου, εργάστηκε στο ταχυδρομείο για πάνω από μια δεκαετία. Τη δεκαετία του ’50 παρέδιδε επιστολές και τη δεκαετία του ’60 εργάστηκε στα γραφεία. Το 1969 αποδέχθηκε μια προσφορά από τον εκδοτικό Black Sparrow Press όταν και παράτησε τη δουλειά του για να αφοσιωθεί πλήρως στο γράψιμο. Η πρώτη του νουβέλα κυκλοφόρησε μόλις ένα μήνα αργότερα και είχε τίτλο Post Office (Ταχυδρομείο). Η υπόθεσή του: ένας μπαρόβιος εργάζεται ως ταχυδρόμος που παραδίδει επιστολές, παραιτείται και γίνεται υπάλληλος ταχυδρομείου. Για την αλλαγή στην καριέρα του έγραψε χαρακτηριστικά: «Έχω δύο επιλογές - να παραμείνω στο ταχυδρομείο και να τρελαθώ... ή να μείνω έξω να δοκιμάσω τη συγγραφή και να λιμοκτονήσω. Αποφάσισα να λιμοκτονήσω».

3. Αβραάμ Λίνκολν

Για πολλά χρόνια ο Λίνκολν ήταν ο έντιμος συνεργάτης και φίλος προτού γίνει Πρόεδρος της Αμερικής. Στην πραγματικότητα, όταν ο 24χρονος έγινε διευθυντής του ταχυδρομείου στο Ιλινόι, απέκτησε πολύ καλή φήμη καθώς παρέδιδε ο ίδιος την αλληλογραφία στους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έρθουν στο ταχυδρομείο να την παραλάβουν οι ίδιοι. Έμεινε στη θέση για τρία χρόνια μέχρι που έκλεισε το ταχυδρομείο.

4. Τσαρλς Λίντμπεργκ

Προτού κατακτήσει τους αιθέρες, ο Λίντμπεργκ εργαζόταν ως πιλότος του ταχυδρομείου. Ήταν μια εποχή όταν οι πτήσεις δεν θεωρούνταν ασφαλείς (ούτε δημοφιλείς) και ο ίδιος κατέκτησε ένα από τα πρώτα του ρεκόρ: παρέδωσε το 99% των αποστολών του, παρότι ούτε υπήρχαν διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης σε πολλά από τα μέρη που πήγαινε, ούτε διέθετε τα απαραίτητα εργαλεία.

5. Steve Carell

Προτού μετακομίσει στο Σικάγο για να αναζητήσει την τύχη του στην ηθοποιία, ο κωμικός Steve Carell εργαζόταν για ένα τοπικό ταχυδρομείο στη Μασαχουσέτη. «Ήταν πριν την εποχή του ίντερνετ, άρα κουβαλούσα πολλούς μεγάλους, χοντρούς καταλόγους», είχε πει στο The Ellen DeGeneres Show. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν καλός στη δουλειά του - πηγαινοερχόταν με το δικό του αμάξι και συχνά έβρισκε δέματα που δεν είχε παραδώσει κάτω από τα καθίσματα. Το έκανε για μόλις 7 μήνες, αλλά είπε στο 60 Minutes, «Ήταν η πιο δύσκολη δουλειά που είχα ποτέ».

Πηγή: MentalFloss