ΔΙΕΘΝΕΣ
17/06/2020 15:25 EEST

Ταϊλάνδη: Δύτες πασχίζουν να ελευθερώσουν παγιδευμένο φαλαινοκαρχαρία

Βίντεο που καθηλώνει. Ο καρχαρίας δυσκολεύει την επιχείρηση και απομακρύνεται...

SARAKORN POKAPRAKARN via REUTERS
13 Ioυνίου 2020, Ταϊλάνδη. Ο δύτης επί το έργον, καθώς προσπαθεί να ελευθερώσει τον φαλαινοκαρχαρία. Sarakorn Pokaprakarn/via REUTERS

Δύτες στην Ταϊλάνδη κατέγραψαν ένα βίντεο που καθηλώνει, με πλάνα από τις προσπάθειές τους να απελευθερώσουν έναν τεράστιο φαλαινοκαρχαρία που βρισκόταν σε κίνδυνο από ένα κομμάτι χοντρό νάιλον σχοινί που πιάστηκε στην ουρά του.

Μια ομάδα κατάδυσης εντόπισε τον καρχαρία στο νησί Koh Tao και προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά με ένα μικρό μαχαίρι να αφαιρέσει το σχοινί, το οποίο είχε τραυματίσει το ζώο στην ουρά του. Δεν έγινε γνωστό με ποιό τρόπο μπλέχτηκε στο σχοινί ο φαλαινοκαρχαρίας.

Το βίντεο του περιστατικού που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο (Δευτέρα 15 Ιουνίου) δείχνει έναν βετεράνο εκπαιδευτή κατάδυσης δίπλα στον καρχαρία, ο οποίος είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, ενώ ο δύτης προσπαθεί μάταια να κόψει το σχοινί.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι από τα μεγαλύτερα ψάρια στη θάλασσα, συνήθως μήκους περίπου 5,5-10 μέτρων (18-33 πόδια) και βάρους περίπου 20 τόνων.

Ο Diver Sarakorn Pokaprakan, ο οποίος τράβηξε το βίντεο, δήλωσε στο Reuters ότι ο καρχαρίας πιθανότατα δεν θα επιβιώσει από τον τραυματισμό και ήταν ατυχές ότι δεν είχαν μεγαλύτερο μαχαίρι οι δύτες μαζί τους, όταν τον εντόπισαν.

Οι προσπάθειες από τις θαλάσσιες αρχές και τους δύτες για τον εντοπισμό του καρχαρία συνεχίζονται.

πηγή: Reuters