Δημόσιο διάλογο για την αναθεώρηση Συντάγματος και τον εκλογικό νόμο προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

Δημόσιο διάλογο για την αναθεώρηση Συντάγματος και τον εκλογικό νόμο προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη
eurokinissi

Εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development για το Ελληνικό, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως είναι γνωστό, χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου 2106. Συνεπώς η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν σημαίνει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Επιδίωξη των διαπραγματεύσεων αυτών είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον όπως η αύξηση των επενδύσεων με δημόσιο όφελος από πλευράς του αναδόχου, το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων αυτών και η αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης».

Η απόφαση μεταφοράς 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μετατεθεί και θα ληφθεί ως την εκταμίευση της υποδόσης, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις άλλες εκκρεμότητες για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη, ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι πρόκειται μόνο για το θέμα του Ελληνικού και για την έκθεση για την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, που έχει κατατεθεί ήδη.

Σημειώνεται πως, αργά τη Δευτέρα, ανώτατοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η Κομισιόν είναι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να λάβει την επόμενη δόση πριν την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που είναι απαραίτητες αλλά όχι όλες», είπε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

Δημόσιος διάλογος για την αναθεώρηση Συντάγματος

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στις 25 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα... Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου, που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία» είπε, ενώ, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο σχετικού δημοψηφίσματος, δεν το απέκλεισε.

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή