ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2020 11:02 EET | Updated 27/11/2020 15:23 EET

Γροθιές και κουβάδες με έντερα στην Βουλή της Ταιβάν για χάρη του χοιρινού

Για αηδιαστικό θέαμα έκανε λόγο το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα.

Reuters

Γυαλιά καρφιά έγινε το κοινοβούλιο της Ταϊβάν όταν βουλευτές από το κόμμα της αντιπολίτευσης Κουομιτάνγκ, πέταξαν χοιρινά έντερα και αντάλλαξαν γροθιές με συναδέλφους τους, την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, καθώς προσπάθησαν να εμποδίσουν τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εισαγωγή χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρόεδρος Τσάι Ινγκ-Ουέν ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει, από την 1η Ιανουαρίου, τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες που περιέχουν ρακτοπαμίνη, ένα αυξητικό συστατικό του κρέατος, με αναβολική δράση που αυξάνει σημαντικά την μυϊκή μάζα ενώ μειώνει την περιεκτικότητα του λίπους, το οποίο απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα. Παράλληλα θα επιτραπεί και η εισαγωγή βόειου κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραγωγής 30 μηνών ή περισσότερο.

Reuters

Αν και η απόφαση χαροποίησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ξεπεράστηκε ένα εμπόδιο μετά από μακροκρχρόνιες διαπραγματεύσεις, το κόμμα της αντιπολίτευσης της Κουαμιτάνγκ, αντιτάχθηκε σθεναρά στην απόφαση, καθώς θεωρεί πως είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Έτσι από την τελευταία σύνοδο του κοινοβουλίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, η αντιπολίτευση, αντιτάχθηκε στην απόφαση εισαγωγής χοιρινού κρέατος, εμποδίζοντας διαρκώς τον πρωθυπουργό Σου Τσενγκ-Τσανγκ να παραδώσει τις εκθέσεις και παράλληλα να δεχτεί ερωτήσεις, πάνω στο θέμα.

Reuters

Αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά των συναδέλφων τους, οι βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, αποφάσισαν να δράσουν προκειμένου να μπορέσει ο πρωθυπουργός Σου Τσενγκ-Τσανγκ να μιλήσει στο κοινοβούλιο, σχηματίζοντας έναν προστατευτικό κλοιό γύρω του κατά την άφιξη του.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλάει, κουβάδες με χοιρινά άντερα εκσφενδονίστηκαν προς το μέρος του με αποτέλεσμα οι βουλευτές να πιαστούν στα χέρια και να ανταλλάξουν γροθιές.

Ο Σου Τσενγκ-Τσανγκ αποσύρθηκε για λίγο και στην συνέχεια επέστρεψε για να δεχθεί ερωτήσεις με τους βουλευτές του Κουαμιτάνγκ να δημιουργούν φασαρία προκειμένου να μην ακουστούν οι απαντήσεις του.

Reuters