ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2018 16:11 EEST | Updated 14/09/2018 16:29 EEST

Ταπεινότης μηδέν; Ο Μακρόν πουλάει 25 ευρώ φλιτζάνια με το πρόσωπό του

boutiqueelyseefr

Τι σημασία έχει αν πέφτει η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου... Το Μέγαρο των Ηλυσίων, με την έγκριση του Εμανουέλ Μακρόν, αποφάσισε να πουλάει σουβενίρ με το πρόσωπο του ακόμα και σε φλιτζάνια.

Τα φλιτζάνια με φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας αποτελούν μακρά παράδοση στη Βρετανία, ενώ ο Λευκός Οίκος πουλά αναμνηστικά εδώ και χρόνια. Αντίθετα, είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Γαλλία.

Η διαδικτυακή μπουτίκ (https://boutique.elysee.fr) περιλαμβάνει μπλουζάκια, ρολόγια, σημειωματάρια, τσάντες και στυλό, κάποια με τιμές που ίσως…κόψουν την όρεξη των ενδιαφερομένων: ένα μπλε μπλουζάκι με κεντημένη στο στήθος τη λέξη «πρόεδρος» στο στήθος κοστίζει 55 ευρώ.

 

boutiqueelyseefr

 Η απόφαση να υπάρξει εμπορική εκμετάλλευση του προεδρικού brand ελήφθη πριν από μήνες, αλλά το όλο εγχείρημα ξεκινά σε μία περίοδο κατά την οποία τα ποσοστά δημοτικότητας του 40χρονου ηγέτη έχουν υποχωρήσει έως το 23%, κάτω από αυτά των προκατόχων του σε αντίστοιχες περιόδους των θητειών τους.

Κάποια από τα αντικείμενα είναι καθημερινής χρήσης, όπως μια κλειδοθήκη με μια μικρή ετικέτα στα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας (29 ευρώ), μια κούπα με τη φωτογραφία του Μακρόν (24,90 ευρώ) και μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια στολισμένη με την επιγραφή ELYSEE (15 ευρώ).

Τα ακριβότερα αντικείμενα είναι επίχρυσα βραχιόλια με μία από τις λέξεις “liberte” (ελευθερία), “egalite” (ισότητα) ή “fraternite” (αδελφοσύνη), το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης. Κοστίζουν 250 ευρώ.

boutiqueelyseefr

Όλα είναι κατασκευασμένα στη Γαλλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες συντήρησης του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Εκτός από τα παραδοσιακά σουβενίρ, όπως αναμνηστικά κέρματα και σημαίες, η Γαλλία δεν θα ήταν…Γαλλία αν δεν προσέφερε και ένα ένα κλασικό γαλλικό έδεσμα, το οποίο κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του Μακρόν. Με 19,50 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν ένα κουτί με επτά κόκκινα, λευκά και γαλάζια μακαρόν…

boutiqueelyseefr

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post