Καμία ποικιλία τυριού δεν θα είναι πια ίδια: Τελειώνει το (αυθεντικό) καμαμπέρ

Καμία ποικιλία τυριού δεν θα είναι πια ίδια: Τελειώνει το (αυθεντικό) καμαμπέρ
Baked Camembert cheese with garlic and rosemary. This soft, creamy and surface-ripened milk cheese is a delicious snack.
GMVozd via Getty Images
Baked Camembert cheese with garlic and rosemary. This soft, creamy and surface-ripened milk cheese is a delicious snack.

Όσοι είστε λάτρεις των τυριών και ειδικά εκείνων με την κρεμώδη υφή, σας έχουμε δυσάρεστα νέα. Τα αποθέματα του Καμαμπέρ έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Bloomberg, από τα 360 εκατομμύρια κεφάλια τυριού «Καμαμπέρ» που φτιάχτηκαν πέρσι στην Γαλλία, μόνο το 1% ήταν αυθεντικά.

Το Καμαμπέρ (Camembert) είναι ένα γαλλικό τυρί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, το οποίο σημαίνει ότι για να χαρακτηριστεί ένα τυρί ως αυθεντικό καμαμπέρ πρέπει να τηρεί ορισμένες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επιπλέον, ένα αυθεντικό τυρί Καμαμπέρ, συνοδεύεται πάντοτε από την αντίστοιχη σφραγίδα γνησιότητας.

Το αυθεντικό Καμαμπέρ φτιάχνεται στη Νορμανδία, στο ομώνυμο χωριό και πρέπει να αποτελείται από ωμό γάλα με ποσοστό λίπους 38%. Οι αγελάδες πρέπει να τρέφονται με χορτάρι και στάχυα και το γάλα πρέπει να τοποθετείτε με κουτάλα σε 4 ή περισσότερες στρώσεις προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η αυθεντική κρεμώδης υφή του Καμαμπέρ.

Παρ' ολ' αυτά, πολλές μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν παστεριωμένο γάλα, το οποίο αλλάζει και την υφή και την σύσταση του γνωστού τυριού.