ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/02/2018 20:40 EET | Updated 26/02/2018 21:00 EET

Τελικά είπε ή δεν είπε ο Αμερικανός πρέσβης στον Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI;

Το Μαξίμου το διαψεύδει, ο ίδιος κάνει retweet την είδηση με τη δήλωση που φέρεται ότι έκανε

Σύγχυση επικρατεί με το εάν είπε ή δεν είπε τελικά ο Αμερικανός πρέσβης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI. 

Ειδικότερα νωρίτερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώτος φέρεται να έκανε την εξής δήλωση: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». 

Μια είδηση που έκανε retweet και ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης από τον λογαριασμό του στο twitter κάτι που μάλλον μοιάζει κάπως αλλόκοτο αν πράγματι εκ των υστέρων τη διαψεύδει.

Geoffrey Pyatt/Twitter

Ωστόσο, αργότερα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, ανακοινώθηκε ότι «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».