Τέλος τα ποδοσφαιράκια Fifa από την EA Sports

Κατεβάζει αυλαία μια από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών στην ιστορία του gaming.
Chesnot via Getty Images

Η Electronic Arts, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του gaming, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να βγάζει ποδοσφαιράκια με το brand της Fifa.

Πρόκειται για ένα από τα πιο κερδοφόρα brands στην ιστορία του gaming, ωστόσο το κόστος της άδειας ήταν ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για τερματισμό της συνεργασίας.

Η ΕΑ θα συνεχίσει να βγάζει ποδοσφαιράκια, μα από το 2023 θα συνεχίσουν να βγαίνουν υπό νέο banner, το ΕΑ Sports FC.

Η Fifa από πλευράς της σχεδιάζει να βγάζει τα δικά της, ανταγωνιστικά παιχνίδια, λέγοντας πως το «To όνομα Fifa είναι ο μόνος παγκόσμιος, original τίτλος».

Η EA Sports έβγαλε το πρώτο Fifa το 1993 και έκτοτε είχε το franchise. Οι μηχανισμοί του gameplay και τα κύρια, βασικά modes παιχνιδιού θα είναι παρόμοια με αυτά που ξέρουν οι παίχτες εδώ και χρόνια, ωστόσο στο πλαίσιο της αλλαγής αυτής πιθανότατα θα εισαχθούν και άλλα χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο BBC ο Ντέιβιντ Τζάκσον, αντιπρόεδρος της ΕΑ Sports, εξήγησε πως το στούντιο θεωρεί ότι είναι καιρός να κινηθεί προς μια διαφορετική κατεύθυνση, για να φτιάξει «ένα brand για το μέλλον».

Όπως είπε ο Τζάκσον, «ο κόσμος του ποδοσφαίρου και ο κόσμος της ψυχαγωγίας αλλάζουν, και συγκρούονται εντός του προϊόντος μας. Στο μέλλον οι παίκτες μας θα απαιτούν τη δυνατότητα για μεγαλύτερη επέκταση...αυτή τη στιγμή επιδιδόμαστε σε παιχνίδι ως πρωταρχική μορφή διαδραστικής εμπειρίας. Σύντομα το να παρακολουθούν και να δημιουργούν περιεχόμενο θα είναι εξίσου σημαντικό για τους φαν. Στο πλαίσιο των συμφωνιών licensing που είχαμε κλείσει με τη Fifa 10 χρόνια πριν, υπήρχαν κάποιοι περιορισμοί που δεν θα μας επέτρεπαν να μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτές τις εμπειρίες για τους παίκτες».

Το franchise των Fifa ήταν επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό λόγω των εκτενών συμφωνιών licensing, που επέτρεπαν τις ακριβείς αναπαραστάσεις ομάδων, προσώπων παικτών, γηπέδων κλπ.

Η ΕΑ λέει ότι θα συνεχίσει να παρέχει εμπειρίες που αντανακλούν τον πραγματικό κόσμο, έχοντας κλείσει συμφωνίες με 19.000 αθλητές, 700 ομάδες, 100 στάδια και 30 λίγκες για μελλοντικά παιχνίδια.

Πάντως το Fifa 23 θα βγει κανονικά το φθινόπωρο, ενώ το EA Sports FC θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2023.

Popular in the Community