ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/06/2018 13:29 EEST | Updated 15/06/2018 16:00 EEST

Μήνυση στον Μπαρμπαρούση κατέθεσαν Καμμένος και Κουβέλης

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει την ποινική δίωξη Μπαρμπαρούση

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή. 

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων».

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ.Μπαρπαρούση, ενώ την ίδια ώρα ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης του σε βάρος του, εκτιμώντας πως έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα ο Κ.Μπαρμπαρούσης δήλωνε εντός της Βουλής και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επί της προτάσεως δυσπιστίας της ΝΔ: «Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» και προέτρεψε ανοιχτά τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Ο κ.Βούτσης εισηγήθηκε την αποπομπή του από την αίθουσα ενώ του στερήθηκε ο λόγος. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης από τη Βουλή πως ότι υπήρξε εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους. 

 

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα.