ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2019 07:14 EEST | Updated 17/05/2019 12:40 EEST

Σικάγο: Στραγγάλισαν 19χρονη έγκυο 9 μηνών κι έβγαλαν το βρέφος δια της βίας από την κοιλιά της

Μία γυναίκα 46 ετών, μαζί με την 24χρονη κόρη της.

Chicago Police Department
Η Κλαρίσα Φιγκερόα (μέση), η κόρη της και ο φίλος της. 

H 19χρονη Μαρλέν Οτσόα-Λοπέζ ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν εξαφανίστηκε στις 23 Απριλίου. Τα ίχνη της χάθηκαν αφού είχε έρθει σε επαφή με ένα γκρουπ του Facebook, το οποίο ονομάζεται “Help A Sister Out”. Χρειαζόταν βοήθεια για να εξασφαλίσει ένα διπλό καρότσι για το πρώτο παιδί της και για εκείνο που περίμενε.

ASSOCIATED PRESS
Ο σύζυγος του θύματος.

Η 19χρονη ήταν μαθήτρια σε Λύκειο του Σικάγο κι όπως έγραψε στο Facebook, ήταν άνεργη και είχε λίγα χρήματα. Δήλωσε πρόθυμη να αγοράσει, να κάνει ανταλλαγή ή απλώς να δεχθεί κάποια δωρεά. Μία γυναίκα απάντησε στην έκκλησή της προσφέροντας καινούργια ρούχα για το βρέφος και άλλα αχρησιμοποίητα αντικείμενα και ζήτησε από την Λόπεζ να ανταλλάξουν ιδιωτικά μηνύματα, εκτός του γκρουπ στο Facebook. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πτώμα της 19χρονης βρέθηκε την περασμένη Τρίτη σε σκουπιδοντενεκέ στην πίσω αυλή του σπιτιού της γυναίκας η οποία προσφέρθηκε να την βοηθήσει. Ηταν στραγγαλισμένη με καλώδιο και το αγέννητο βρέφος είχε αφαιρεθεί βιαίως από την κοιλιά της. 

 

EBC東森新聞
Αριστερά η 19χρονη Λόπεζ και δεξιά το σπίτι των Φιγκερόα, όπου βρέθηκε το πτώμα της. 

Στο σπίτι βρέθηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων η Κλαρίσα Φιγκερόα, 46 ετών, η οποία κατηγορείται ότι παρέσυρε την 19χρονη στον θάνατό της. Επίσης συνελήφθη η 24χρονη κόρη της, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε ότι συμμετείχε στην δολοφονία της Λόπεζ. 

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την φρίκη των όσων συνέβησαν...» δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Σικάγο, Εντι Τζόνσον. 

Η διαλεύκανση της υπόθεσης άρχισε στις 7 Μαΐου, όταν ένας φίλος του θύματος μίλησε στους αστυνομικούς για τις επαφές της Λόπεζ με την Φιγκερόα μέσω Facebook, πριν την εξαφάνισή της. Δείγματα DNA και διάφορες μαρτυρίες οδήγησαν τελικά την Αστυνομία στους τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, συνέργεια και απόκρυψη εγκλήματος. 

Την ημέρα της εξαφάνισης της Λόπεζ, η Πυροσβεστική του Σικάγο δέχθηκε τηλεφώνημα για ένα νεογέννητο σε κακή κατάσταση, από το σπίτι στο οποίο βρέθηκε το πτώμα της. Το βρέφος μεταφέρθηκε από την Πυροσβεστική στο νοσοκομείο μαζί με την Φιγκερόα, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η μητέρα του. Το νεογέννητο παραμένει στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 

Οταν οι αστυνομικοί έμαθαν για τις επαφές της Φιγκερόα με την Λόπεζ μέσω Facebook, πήγαν στο σπίτι της πρώτης και η κόρη της τους είπε ότι η μητέρα της ήταν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων στα πόδια της. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η μητέρα της είχε γεννήσει. Κατά την έρευνα, ωστόσο, το αυτοκίνητο της Λόπεζ βρέθηκε πολύ κοντά στο σπίτι της οικογένειας Φιγκερόα. 

Οι αστυνομικοί ανέκριναν την Φιγκερόα στο νοσοκομείο και τους είπε ότι ναι μεν είχε συναντήσει την Λόπεζ, αλλά όχι την ημέρα της εξαφάνισής της. Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν κι άρχισαν να συγκεντρώνουν δείγματα DNA από το νεογέννητο, τον βιολογικό πατέρα του και την Φιγκερόα. 

 Την περασμένη Τρίτη, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της Φιγκερόα και βρήκαν, μεταξύ άλλων, ίχνη αίματος στο σαλόνι, τον διάδρομο και το μπάνιο. Το πτώμα της Λόπεζ βρέθηκε λίγο αργότερα, σε έναν σκουπιδοντενεκέ στην πίσω αυλή, μαζί με το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε για τον στραγγαλισμό της. Εκτός από την Φιγκερόα και την κόρη της, κατηγορίες για απόκρυψη εγκλήματος αντιμετωπίζει και ο φίλος της πρώτης. 

 

Πηγή: CNN

 

Sponsored Post