ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2019 08:53 EET

Τερέζα Μέι: Πιο πιθανό να μη γίνει Brexit, παρά να γίνει χωρίς συμφωνία

Τι αναμένεται να πει σε ομιλία της η Βρετανίδα πρωθυπουργός

DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιδίδεται σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της για το Brexit, καθώς πλησιάζει η ώρα της κομβικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Όπως μεταδίδει το BBC, στο πλαίσιο ομιλίας της τη Δευτέρα, θα προειδοποιήσει πως η Βουλή είναι πιο πιθανό να μπλοκάρει το Brexit, παρά να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να βρεθεί εκτός χωρίς συμφωνία.

Η Μέι θα προσθέσει ότι η εμπιστοσύνη στην πολιτική θα υποστεί «καταστροφική βλάβη» εάν δεν υλοποιηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι Εργατικοί έχουν δεσμευτεί για πρόταση δυσπιστίας εάν η Μέι χάσει. Ο επικεφαλής τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε πως το κόμμα του θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας και ότι θα αρχίσει κινήσεις προς την κατεύθυνση των εκλογών εάν καταψηφιστεί.

Η ομιλία της Μέι λαμβάνει χώρα εν μέσω αναφορών για σχέδια βουλευτών να αναλάβουν τον έλεγχο του Brexit εάν η συμφωνία της καταψηφιστεί. Περίπου 100 βουλευτές των Συντηρητικών της Μέι και οι 10 βουλευτές του DUP αναμένεται να ψηφίσουν κατά, μαζί με τους Εργατικούς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Μέι θα πει: «Ζητώ από τους βουλευτές να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεών τους στην πίστη των Βρετανών προς τη δημοκρατία μας...τι θα γινόταν αν βρισκόμασταν στη θέση όπου το κοινοβούλιο θα προσπαθούσε να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ αντίθετα με μια ψήφο υπέρ της παραμονής; Η πίστη των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και τους πολιτικούς τους θα υφίστατο καταστροφική βλάβη. Έχουμε όλοι υποχρέωση να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Sponsored Post