ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2020 20:47 EEST

Τέρμα για φέτος οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises

Αναστέλλει οριστικά το πρόγραμμά της, κυρίως στην Ελλάδα, έως τον Μάρτιο του 2021.

Ο ανερχόμενος κλάδος της κρουαζιέρας, με συνεισφορά ιδιαίτερα μεγάλη στα τουριστικά έσοδα της χώρα μας, καταποντίζεται το 2020. Κι εκεί που περιμέναμε περισσότερα από τις 3.899 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων το 2019 και ασφαλώς περισσότερους επιβάτες (5.537.500 το 2019) και έσοδα, υπάρχει περίπτωση να μην δούμε ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο να προσεγγίζει ελληνικό λιμάνι, καθώς η κρουαζιέρα είναι η τελευταία που θα λειτουργήσει, αν γίνει αυτό.

Τούτων δοθέντων, η Celestyal Cruises, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και έχει ανοίξει προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο (Τουρκία και Ισραήλ), ύστερα από δύο αναστολές στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα για το 2020, τελικά ανέστειλε οριστικά το πρόγραμμά της για το 2020. 

Ως εκ τούτου, η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2021. 

Η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η Celestyal Cruises μετέφερε 120.000 επιβάτες, συνεισφέροντας 134 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

 «Με την υψηλή τουριστική περίοδο της εταιρείας να εκτείνεται από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα μας δινόταν η δυνατότητα να αρχίσουμε ξανά τις κρουαζιέρες μας αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που επικρατεί με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε χώρες προέλευσης των επιβατών της εταιρείας μας και σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα βελτιωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, λάβαμε τη δύσκολη αλλά συνετή απόφαση να αναβάλουμε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων μας μέχρι την προγραμματισμένη, επίσημη έναρξη για την Άνοιξη του 2021,» ανέφερε ο Leslie Peden, γενικός εμπορικός διευθυντής της (CCO) Celestyal Cruises.

Για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την αναστολή, η Celestyal Cruises προσφέρει εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αρχικής κράτησης. Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης (Future Cruise Credit) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, με οποιοδήποτε από τα δρομολόγια της Celestyal Cruises μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2022. Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε δεν αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαργύρωσης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων, ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στη Celestyal Cruises, μετά τη λήξη του διαστήματος δυνατότητας εξαργύρωσης. 

Η Celestyal Cruises θα αποστείλει το πιστωτικό για μελλοντική κρουαζιέρα απευθείας στους επιβάτες ή στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, χωρίς να υφίσταται η ανάγκη επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο, εκτός αν πρόκειται για νέα κράτηση.  

Η Celestyal Cruises δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των κρουαζιέρων της για το 2021 και 2022, που παρουσιάζει και την προωθητική ενέργεια έγκαιρων κρατήσεων «Escape To The Future» και την πολιτική ακυρώσεων «Peace of Mind», που επιτρέπει στους ταξιδιώτες που έχουν κλείσει πρόσφατα την κρουαζιέρα τους να αλλάξουν την ημερομηνία της για αναχωρήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Αυτό ισχύει για νέες κρατήσεις που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Εφόσον η κράτηση αλλάξει τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, θα εκδοθεί πιστωτικό για μία μελλοντική κρουαζιέρα για το 100% της αξίας που καταβλήθηκε στη Celestyal Cruises. Η πίστωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε κρουαζιέρα που αναχωρεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Sponsored Post