ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2019 23:38 EET | Updated 21/03/2019 00:11 EET

Τέξας: Ανδρας ζούσε σε σπίτι με 45 κροταλίες χωρίς να το ξέρει

Περίπου 7.000 άνθρωποι δαγκώνονται από δηλητηριώδη φίδια κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Andrew Lichtenstein via Getty Images

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Τέξας όταν διαπίστωσε πως συζούσε με δεκάδες κροταλίες χωρίς να το ξέρει.

Η τρομακτική αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν εξαιτίας των δυνατών ανέμων διακόπηκε το σήμα της καλωδιακής τηλεόρασης και ο ίδιος σύρθηκε στο έδαφος κάτω από το σπίτι του προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε ένα-δυο φίδια και αμέσως κάλεσε την υπηρεσία απομάκρυνσης φιδιών.

Εκπληκτοι οι εργαζόμενοι εντόπισαν στα θεμέλια του σπιτιού 45 κροταλίες και τους τράβηξαν έξω χρησιμοποιώντας μακριά κοντάρια.

 

«Τα φίδια θα αρχίσουν να πετάγονται κάτω από τα σπίτια του Τέξας όσο ο καιρός θερμαίνεται», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας απομάκρυνσης φιδιών, Νέιθαν Χόκινς.

«Θα αρχίσουν να εμφανίζονται, προσπαθώντας να βρουν φαγητό. Και τότε πρόκειται να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή» εξήγησε ο Χόκινς και πρόσθεσε ότι η εταιρεία του απομακρύνει περίπου 2.000 φίδια από σπίτια κάθε χρόνο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι  δαγκώνονται από τα φίδια όταν προσπαθούν να τα βλάψουν ή να τα παρενοχλήσουν» τόνισε.

Σύμφωνα με τις κρατικές Αρχές περίπου 7.000 άνθρωποι δαγκώνονται από δηλητηριώδη φίδια κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πολύ λίγα από τα δαγκώματα αυτά είναι θανατηφόρα. Κατά μέσο όρο ένας ή δύο άνθρωποι πεθαίνουν στο Τέξας κάθε χρόνο από δάγκωμα φιδιού.

Πηγή: Associated Press