ΔΙΕΘΝΕΣ
13/10/2019 15:47 EEST

Τέξας: Μαύρη γυναίκα νεκρή από αστυνομικούς στο ίδιο της το σπίτι - To βίντεο σοκάρει

Πυροβολήθηκε από το παράθυρο.

Μια γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμούς από το παράθυρο του σπιτιού της στο Τέξας το πρωί του Σαββάτου, μετά από αίτημα της αστυνομίας να μπει στο σπίτι της για έλεγχο. Λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η 28χρονη έμενε στο ίδιο σπίτι με τον οχτάχρονο ανιψιό της.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα γείτονα στην αστυνομία, ο οποίος είχε καλέσει φοβούμενος ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι του (βρήκε μια ανοιχτή πόρτα).

Βίντεο καταγράφει τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν την κατοικία μέχρι που την εντόπισαν στο παράθυρο. Αφού ένας από αυτούς ζήτησε από τη γυναίκα να σηκώσει τα χέρια της ψηλά, στη συνέχεια πυροβόλησε το τζάμι.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «αντιλήφθηκε απειλή» και για αυτό πυροβόλησε. Πλέον βρίσκεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το βίντεο δεν καθιστά σαφές αν η 28χρονη Αλατιάνα Τζέφερσον οπλοφορούσε εντός της κατοικίας της. Ωστόσο, η οπλοκατοχή στο Τέξας είναι νόμιμη για όσους έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της 28χρονης αναφέρει ότι έπαιζε βιντεοπαιχνίδια με τον ανιψιό της, μέχρι που άκουσε θορύβους στο παράθυρο του σπιτιού της.

«Η μητέρα της έγινε πρόσφατα γνωστό ότι ήταν πολύ άρρωστη, οπότε έμενε στο σπίτι για να προσέχει τον εαυτό της. Ζητάμε δικαιοσύνη, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να δολοφονηθεί», συμπληρώνει.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έρχεται σχεδόν δυο εβδομάδες μετά από τη φυλάκιση ενός αστυνομικού στο Ντάλας για το θάνατο ενός μαύρου άνδρα, του Μπόθαν Τζιν, στο διαμέρισμά του.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέτο Ο′ Ρουρκ δεσμεύτηκε να μην αντιμετωπίσει καμία οικογένεια ξανά παρόμοια τραγωδία.

Ο 62χονος γείτονας δήλωσε ταραγμένος: «Είμαι τρελός, είμαι αναστατωμένος, εν μέρει είναι δικό μου λάθος. Αν δεν καλούσα την αστυνομία, θα ήταν ακόμα ζωντανή».

 

Πηγή: BBC