ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2019 16:36 EEST

Τέξας: Το προσωπικό σχολείου έβαψε το κρανίο μαύρου μαθητή, επειδή κουρεύτηκε

Καταγγελία από τους γονείς

Οι γονείς ενός μαύρου μαθητή από το Τέξας καταγγέλλουν το σχολείο που φοιτά ο γιος τους, επειδή τρεις λευκοί εργαζόμενοι του σχολείου τον ταπείνωσαν εξαιτίας του νέου λουκ του. Συγκεκριμένα, ζωγράφισαν το κεφάλι του με μαρκαδόρο, αλλά από την Κυριακή πρέπει να προετοιμάζονται κατάλληλα, καθώς οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν αγωγή εναντίον τους.

Οι τρεις εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι το «αφροαμερικανικό κούρεμά του» παραβίασε την πολιτική του σχολείου, επειδή φαινόταν το δέρμα του.Ο υπεύθυνος του προσωπικού του σχολείου απειλούσε να διώξει το αγόρι αν δεν ζωγράφιζε το μέρος του κρανίου που είχε ξυρίσει. Όταν έγινε αυτό, το κούρεμά του έγινε πιο «προκλητικό» και ζητήθηκε από το προσωπικό να βάψει το κρανίο του με μαύρο μαρκαδορο.

 

«Γελούσαν και τους πήρε αρκετά λεπτά μέχρι να βάψουν το κρανίο του, ενώ το χρώμα έκανε πολλές ημέρες μέχρι να φύγει», αναφέρει η αγωγή. «Δεν υπάρχουν Αφροαμερικανοί με μαύρο δέρμα», συνεχίζει το έγγραφο της αγωγής.

Η διεύθυνση ανέφερε ότι είναι δυσαρεστημένη με το συμβάν, αλλά το αγόρι παραβίασε τον κώδικα ενδυμασίας.

Οι υπάλληλοι του σχολείου ήλθαν σε επαφή με την οικογένεια του μαθητή για να απολογηθούν για το δυσάρεστο συμβάν. O υπεύθυνος του προσωπικού τέθηκε σε διοικητική άδεια. Το σχολείο αναγκάστηκε να αλλάξει τον κώδικα ενδυμασίας, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια φυλετικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά στερότυπα. 

 

Πηγή: Guardian , NBC News