Θαλάσσιο λιοντάρι γλιστρά στο στόμα μιας φάλαινας -Μια σπάνια φωτογραφία και μια απίθανη συνέχεια

Τι νομίζετε πως έγινε μετά από αυτή τη σκηνή;
<a href="https://www.instagram.com/chasedekkerphotography/?utm_source=ig_embed" target="_blank" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name="Chase Dekker Instagram " data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="5d4140b1e4b0d24cde07e1b2" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://www.instagram.com/chasedekkerphotography/?utm_source=ig_embed" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="0">Chase Dekker Instagram </a>
Chase Dekker/Instagram
Chase Dekker Instagram

Οι φωτογραφίες από την άγρια φύση σπάνια αφήνουν ασυγκίνητο τον θεατή. Μερικές φορές όμως κάποιες εικόνες είναι τόσο άγρια όμορφες και η δυνατότητα ενός φωτογράφου να τις συλλάβει τόσο σπάνια που το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί δέος. Αφού για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου είναι σαν όλο το μεγαλείο της φύσης να αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Όλα αυτά συμβαίνουν και με την φωτογραφία του Chase Dekker ο οποίος εδώ και περίπου 10 χρόνια φωτογραφίζει στιγμές από την ζωή άγριων και σπάνιων ζώων. Ακόμη και ο ίδιος όμως, όπως λέει, δεν έχει φωτογραφίσει ποτέ κάτι σαν αυτό που βλέπουμε εδώ.

Όπως λέει, ήταν επί ενός σκάφους που παρακολουθεί φάλαινες και έπλεε ανοιχτά του Κόλπου του Μόντερεϊ στην Καλιφόρνια. Και τότε είδε ένα θαλάσσιο λιοντάρι να βρίσκεται μπροστά στη μύτη μιας μεγάπτερης φάλαινας. Και αμέσως άρχισε να τραβάει φωτογραφίες.

«Δεν κοίταξα καν μέσα από την κάμερα. Απλά πήδηξα και άρχισα να φωνάζω προς όλους όσους ήταν στο σκάφος» λέει ο Dekker.

To αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι μαγευτικό καθώς κατάφερε να συλλάβει τη στιγμή που το θαλάσσιο λιοντάρι γλιστρά μέσα στο στόμα της φάλαινας.

Όσο για τη συνέχεια, ο Dekker εξήγησε πως το θαλάσσιο λιοντάρι σώθηκε αφού κατάφερε να ξεγλιστρίσει και να κολυμπήσει γρήγορα-γρήγορα μακριά από τη φάλαινα.

Εξάλλου οι μεγάπτερες φάλαινες (ή καμπούρες φάλαινες) δεν τρέφονται με είδη όπως το θαλάσσιο λιοντάρι αφού ο οισοφάγος τους είναι τόσο μικρός που θα ήταν αδύνατον να τον καταπιεί. Το πιο πιθανό είναι ότι έπαιζε μαζί του (αν και ο θαλάσσιος ελέφαντας μάλλον δεν το απόλαυσε και πολύ).

Και ιδού μερικές ακόμη φωτογραφίες του Dekker (που μάλλον αξίζει να τον ακολουθεί κανείς στο Instagram). Δείγματα της δουλειάς του μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του Chase Dekker Wild-Life Images .

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση