Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση του Σαββάτου

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις, αλλά και εθελοντές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια.
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.
Ελληνική Ομάδα Διάσωση, παράρτημα Καβάλας

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν.

Οι συνεχείς αναζοπυρώσεις δυκσόλεψαν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Οι συνεχείς αναζοπυρώσεις δυκσόλεψαν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Ελληνική Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Καβάλας

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω σχεδόν αδυναμίας προσβασιμότητας στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Το έργο τους δυσκόλευαν οι αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις.

Συγκινητική για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Πηγή:ΑΠΕ