ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/06/2018 15:19 EEST

Θέμα νομιμοποίησης του Τσίπρα από τη ΝΔ στο Σκοπιανό

SOOC

Ζήτημα δεδηλωμένης και νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη σύσκεψη με τους γαλάζιους τομεάρχες αφού σημείωσε την πάγια δημόσια διαφωνία των ΑΝΕΛ σε λύση με τον όρο «Μακεδονία», διερωτήθηκε με νόημα: «Ως τι άραγε διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας; Ως πρωθυπουργός που έχει την στήριξη όλων των μελών του υπουργικού του συμβουλίου αλλά και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής συμπολίτευσης; ή διαπραγματεύεται ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;»

Στο ίδιο πνεύμα ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για επικίνδυνη να χειριστεί τα εθνικά θέματα κυβέρνηση, και με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, τον κατηγόρησε ότι δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πως θα υπερασπιστεί τα επιχειρήματα των γειτόνων μας, παρά τις αυτονόητες αξιώσεις της χώρας.

Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ που είναι ενιαία και συνολική λύση, με την απαλλοιφή από το Σύνταγμα όλων των αλυτρωτικών αναφορών, και ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει από μέρους τους αποδεκτή η Μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα.