ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/06/2020 16:35 EEST

Θεμελιώθηκε η μεγάλη τουριστική επένδυση Kilada Country Club – Golf – Residence

Η πρώτη επένδυση ΕΣΧΑΣΕ στην οποία μπήκαν μπουλντόζες επί νέας κυβέρνησης.

Artist-freed
killada hills

Επειτα από 15 χρόνια αγοράς των οικοπέδων στην περιοχή της Ερμιονίδας και 7 χρόνια αφότου εντάχθηκε το έργο (Kilada Hills, τότε) στις Στρατηγικές Επενδύσεις, η Dolphin Capital, θεμελίωσε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, το έργο.

Παρόντες στη θεμελίωση, οι οποίοι έπιασαν και το σχετικό… φτυάρι, οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, παράγοντας της τοπικής κοινωνίας και στελέχη της γενικής διεύθυνσης της υπηρεσίας Στρατηγικών Επενδύσεων.

Artist-freed
Killada Hills

Η εξέλιξη αυτή, ενδεχομένως να μην είχε συμβεί, αν, όπως είπε ιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, Μίλτος Καμπουρίδης, «δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.» 

«Ηταν από τα πρώτα ραντεβού που έκανα μόλις ανέλαβα το Υπουργείο,» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι ήταν η ταχύτερη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών που έχει πραγματοποιηθεί, το καλοκαίρι του 2019. «Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε και θέλουμε. Το θέμα δεν είναι να μετράμε εκατομμύρια τουριστών, αλλά ποιοτικό τουρισμό και οι επενδύσεις της Dolphin είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης,» είπε ο υπουργός. 

Ο Μίλτος Καμπουρίδης τόνισε επίσης, ότι το έργο που καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.016 στρεμμάτων, θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά τη φάση των εργασιών και 600 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της λειτουργίας. Θα περιλαμβάνει το πρώτο γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών στην Ελλάδα, στο οποίο, όπως είπε ο Πέτρος Δούκας, δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ στην Ελλάδα, «θα πραγματοποιηθεί εδώ το πρώτο πρωτάθλημα και το πρώτο διεθνές.»

Πέραν του γηπέδου γκολφ, θα κατασκευαστούν Country Club, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, Beach Club, Spa και αθλητικό κέντρο. Η επένδυση θα έχει δύο φάσεις κατασκευής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022, της πρώτης φάσης, γήπεδο γκολφ και Country Club.

Artist-freed
killada hills

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή του έργου ξεκινά άμεσα στο εξωτερικό, προκειμένου να πληροφορηθούν για την επένδυση οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές των κατοικιών, οι οποίες θα κατασκευάζονται ανάλογα με τις παραγγελίες, στη δεύτερη φάση του έργου, που περιλαμβάνει και την κατασκευή του ξενοδοχείου.

«Είναι το δεύτερο έργο μας, μετά το One & Only στη Τζιά, που ξεκίνησε το 2019 και προστίθεται στα Amanzoe και Niki Beach. Εχουμε έναν ακόμα λόγο να επενδύσουμε στον ποιοτικό τουρισμό, με νέο όνομα, νέα ταυτότητα, νέο σήμα. This is my Kilada,» είπε ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Artist-freed
killada hills

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η «επένδυση πραγματοποιείται σε μια περιοχή που δεν είναι από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά στη χώρα μας. Εχει πολλά πλεονεκτήματα και η επένδυση αυτή είναι ένας καλός οδηγός για ανάπτυξη, για ποιοτικό τουρισμό, καθώς σε κάθε έναν πελάτη αντιστοιχούν 4 και 5 θέσεις εργασίας, που -όσο είναι δυνατόν- θα πρέπει να καλυφθούν από την τοπική κοινωνία. Είναι από τις επενδύσεις που χρειαζόμαστε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς τα γκολφ λειτουργούν όλο τον χρόνο.»

Για «επένδυση που μας γεμίζει με αισιοδοξία και βεβαιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας,» μίλησε ο Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «η Dolphin νοιάζεται για τον τόπο,» επισημαίνοντας ότι εντός του 2020 θα λυθεί το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη βελτίωση του οδικού δικτύου και της υδροδότησης.