ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2018 19:40 EEST | Updated 12/07/2018 19:47 EEST

Θεοδωράκης: Συμφωνούμε με την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής

Eurokinissi

Συμφώνησε με την κατάτμηση της Β′ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης- κάνοντας ωστόσο λόγο για «προσβλητικό παιχνίδι κολοκυθιάς» από πλευράς της κυβέρνησης ως προς τον επανακαθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, αναφερόμενος στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Δείχνει προχειρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρότεινε πάντα να συμπίπτουν οι ημερομηνίες των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών και η θητεία των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνει πενταετής. Επέκρινε δε, την κυβέρνηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.

«Το κάνετε επειδή δεν έχετε ισχυρές παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση και θέλετε να ελέγχετε τη διοίκηση των δήμων και των Περιφερειών από παρατάξεις με μικρά ποσοστά» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι έτσι πυρπολείται η κουλτούρα συνεργασίας. «Καθιστάτε τον δήμαρχο από παντοκράτορα σε επαίτη» συμπλήρωσε.

Πρότεινε να καθιερωθεί σύστημα σταθμισμένης αναλογικής, εκλογή του δημάρχου και του περιφερειάρχη με 42% και πλαφόν εισόδου 3% για να αντιπροσωπευτεί μια παράταξη στα συμβούλια.

«Νίκη για τους Έλληνες του εξωτερικού»

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για νίκη για τους Έλληνες του εξωτερικού, σημειώνοντας πως προκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να δεσμευτεί ότι αυτή η Βουλή θα αποφασίσει για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Μετά από δύο παρεμβάσεις μου ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι ο σχετικός νόμος θα έρθει στη Βουλή πριν τελειώσει το 2018» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Sponsored Post