ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/01/2016 17:42 EET | Updated 26/01/2016 17:48 EET

Θεοδωράκης: Το Ασφαλιστικό υπήρξε φαγοπότι για την Ελλάδα. Ζητήστε συγνώμη από τους αγρότες

Eurokinissi

Να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες επειδή τους κορόιδεψε κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το ασφαλιστικό υπήρξε για την Ελλάδα ένα φαγοπότι.

«Πείτε τους ότι οι υποσχέσεις σας ήταν ψεύτικες. Μην νομίζετε ότι θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιήσατε για να πάρετε την εξουσία. Βλέπουν τον τρόπο που πολιτεύεστε. Ενημερώνονται για τις υπερβολές σας. Ξέρουν για τις σπατάλες σας, το κομματικό σας κράτος, τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραμένει προσηλωμένη στο παλιό και δεν μπορεί να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές ενώ την κάλεσε να φέρει μια τροπολογία με την οποία καταργούνται οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία. Επίσης, έκανε λόγο για «εισπρακτικό ντου» στο Ασφαλιστικό, μεταθέτοντας στο μέλλον τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη με τη λογική ότι δεν έχει σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων, και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θυσιάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μη θυσιάσει το πελατειακό της κράτος.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα κόμματα ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ενώ αντίθετα, όπως είπε, « υπερασπίστηκαν μαζί ένα πελατειακό αδιάφανο σύστημα και πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισής τους».

«Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα οι συντεχνίες, οι πελάτες των κομμάτων. Κοινός τους στόχος: Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές να ψάχνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φέρτε μια τροπολογία στο ασφαλιστικό που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα είναι και έναν ωραίο μήνυμα. Θυσία στο ασφαλιστικό το κομματικό κράτος».

«Εμείς αυτό το ασφαλιστικό δε θα το στηρίξουμε. Ο τόπος θέλει δυναμική οικονομία, κοινωνική συνοχή και ένα ασφαλιστικό που δε θα γεννά νέες ανισότητες αλλά θα απελευθερώνει τις δυνάμεις της εργασίας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Sponsored Post