ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/08/2015 09:22 EEST | Updated 21/08/2015 10:32 EEST

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι επιδιώκει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές

Η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές, ανοιχτά ταμεία, δηλαδή άδεια».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, καθώς έχει ανθρώπους, έχει θέσεις και σχέδιο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι εκλογές αυτές θα έπρεπε να γίνουν με νέο εκλογικό νόμο. «Θα έπρεπε να είχαμε εκλογικό νόμο με μικρότερες περιφέρειες» σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα και υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα επιδιώκει να παίξει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες, είπε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, «να βγουν στην επιφάνεια τα καταπιεσμένα στρώματα, αυτοί που δημιουργούν και παράγουν» και να υπάρξει συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων. Επίσης, εκτίμησε ότι θα υπάρξει πόλωση: οι παλιές δυνάμεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στις νέες (Ποτάμι). «Τα δικά μας ανοίγματα προς την κοινωνία είναι συνεχή. Σε όλη την Ελλάδα συζητάμε με νέα πρόσωπα» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση που θα εκφράζει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. «Η χώρα έχει προβλήματα τέτοια που δεν μπορεί να περάσει με τις πλάτες ενός κόμματος» επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθεί στις 18:00, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στη Βουλή.

Sponsored Post