Θερμό χειροκρότημα για την «Τραβιάτα» της ΕΛΣ στο Ηρώδειο

Επόμενες παραστάσεις 30 και 31 Ιουλίου.
Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης

Σε «κλίμα ενθουσιασμού και με θερμότατο χειροκρότημα» δόθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στο κατάμεστο Ηρώδειο, η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της Τραβιάτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία - σκηνικά - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και με τους σταρ της όπερας Λιζέτ Οροπέσα, Σαϊμίρ Πίργκου και Δημήτρη Πλατανιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη του σκηνοθεσία όπερας, κατάφερε να αποδώσει τόσο τις «εσωτερικές» ιδιωτικές σκηνές του έργου, όσο και τις εξωστρεφείς σκηνές του πλήθους.

Με βασικό σκηνικό στοιχείο τα δύο δωμάτια της Βιολλέτας Βαλερύ και με αναφορές στην Dolce Vita του Φελλίνι, η δραματική ιστορία της πιο διάσημης Παριζιάνας εταίρας ξεδιπλώθηκε με ιδιαίτερη μαεστρία προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης
Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης
Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης
Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη -μαύρα για τη χορωδία, πολύχρωμα για το μπαλέτο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά για τους πρωταγωνιστές-, συνέδραμαν στην ατμόσφαιρα της παράστασης, μαζί με τους φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα και τις προβολές του Βασίλη Κεχαγιά.

Το σπουδαίο καστ των πρωταγωνιστών συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε με πάθος. Η Λιζέτ Οροπέσα, το πιο hot όνομα στην όπερα αυτή τη στιγμή, που έφτασε στην Αθήνα μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στη Σκάλα του Μιλάνου, επιβεβαίωσε τη φήμη της και πρόσφερε στο Αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία της Βιολλέτας Βαλερύ που θα μείνει στην ιστορία. Ο τενόρος Σαϊμίρ Πίργκου έπλασε έναν δυναμικό αλλά και την ίδια στιγμή σπαρακτικό Αλφρέντο, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάς σε εξαιρετική φόρμα αποθεώθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Ο Λουκάς Καρυτινός ανέδειξε το μεγαλείο της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, ενώ η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ πρόσφεραν ερμηνείες υψηλού επιπέδου.

Η συμμετοχή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απέσπασε θετικά σχόλια.

Επόμενες παραστάσεις στις 30 και 31 Ιουλίου.

Info

Πώληση εισιτηρίων στα:

Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00, Σάββατο 10:00-15:00)

Τηλ. κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών: 210 8938112 (καθημερινά 09:00-21:00)

Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (καθημερινά 09.00-21.00)

Τηλ. κέντρο: 2130 885700 / www.nationalopera.gr

Καταστήματα PUBLIC & http://tickets.public.gr/

Popular in the Community